سئو داخلی (On-Page SEO)

راهنمای جامع سئو داخلی یا داخل صفحه

سئو داخلی (سئو روی صفحه، سئو داخل صفحه یا on-page SEO )  به محتوایی اشاره دارد که به موتورهای جستجو (و خوانندگان!) می‌گوید صفحه شما در مورد چیست، از جمله متن جایگزین تصویر، استفاده از کلمه کلیدی، توضیحات متا، تگ‌های H1، نام‌گذاری URL و پیوند داخلی. شما بیشترین کنترل را روی سئوی داخل دارید زیرا، خوب، همه چیز در سایت شما وجود دارد.

 

سئو SEO یا بهینه سازی سایت برای موتورهای جحستجوبه زبان ساده به معنای، افزایش رتبه در فهرست نتایج گوگل می باشد. هدف سئو افزایش بازدیدهای مرتبط به جهت دریافت سرنخ های فروش می باشد. سئو دارای بخش های مهمی چون سئو داخلی، خارجی و تکنیکال می باشد.

سئو داخلی یا بهینه سازی درون صفحه فرآیندی است که در آن تنظیماتی در وب سایت شما برای بهبود رتبه آن در صفحات نتایج موتورهای جستجو مانند گوگل انجام می شود. هنگامی که به درستی انجام شود، تأثیر بسیار زیادی بر روی دید صفحه شما در نتایج جستجو دارد.

 بهینه سازی مناسب روی صفحه به طور قابل توجهی بر رشد آنلاین کسب و کار شما تأثیر می گذارد. شما دسترسی بیشتری به دست می آورید، رتبه بندی شما در موتورهای جستجو افزایش می یابد، و به مشتریانی می رسید که به طور خاص به دنبال محصولی مانند شما هستند.

چرا سئوی  (داخلی) درون صفحه مهم است؟

سئوی درون صفحه مهم است زیرا همه چیز را در مورد وب سایت شما و نحوه ارائه ارزش به بازدیدکنندگان و مشتریان به گوگل می گوید. این کمک می کند تا سایت شما هم برای چشم انسان و هم برای ربات های موتور جستجو بهینه شود.

تنها ایجاد و انتشار وب سایت شما کافی نیست – شما باید آن را برای گوگل و سایر موتورهای جستجو بهینه سازی کنید تا رتبه بندی و ترافیک جدید جذب کنید.

سئوی درون صفحه را «در صفحه on-page » می نامند زیرا ترفندها و تغییراتی که برای بهینه سازی وب سایت خود ایجاد می کنید توسط بازدیدکنندگان صفحه شما قابل مشاهده است (در حالی که عناصر سئو خارج از صفحه و فنی همیشه قابل مشاهده نیستند).

هر بخش از سئوی درون صفحه کاملاً به شما بستگی دارد. به همین دلیل بسیار مهم است که آن را به درستی انجام دهید.

منبع: blog.hubspot.com

استراتژی بهینه سازی موتور جستجو شما را می توان به دو دسته تقسیم کرد: سئوی داخلی و سئوی خارج از صفحه. هر دو برای موفقیت یک کمپین سئو بسیار مهم هستند، اما در طرف های کاملاً متفاوتی از هم قرار دارند. اکثر سئوکار ها و مدیران سایت ها به سئو خارجی کمتر می پردازند که اشتباه می باشد.

بهینه سازی درون صفحه فرآیندی است که در آن تنظیماتی در وب سایت شما برای بهبود رتبه آن در صفحات نتایج موتورهای جستجو انجام می شود. هنگامی که به درستی انجام شود، تأثیر بسیار زیادی بر روی دید صفحه شما در نتایج جستجو دارد.

 بهینه سازی مناسب روی صفحه به طور قابل توجهی بر رشد آنلاین کسب و کار شما تأثیر می گذارد. شما دسترسی بیشتری به دست می آورید، رتبه بندی شما در موتورهای جستجو افزایش می یابد، و به مشتریانی می رسید که به طور خاص به دنبال محصولی مانند شما هستند.

فاکتور های سئو داخلی 

  • محتوای صفحه با کیفیت بالا High-Quality Page Content
  • کلمات کلیدی Keywords
  • تگ عنوان (عنوان صفحه) Page Titles
  • سرصفحه ها یا عناوین (تیترها) Headers
  • توضیحات متا Meta Descriptions
  • متن جایگزین تصویر Image Alt-text و سئو تصاویر 
  • نشانه گذاری ساختار یافته Structured Markup
  • آدرس های صفحه Page URLs
  • پیوند داخلی یا لینک سازی داخلی Internal Linking
  • سئو  موبایل و طراحی واکنش گرا  Mobile Responsiveness یا Mobile SEO
  • سرعت سایت Site Speed

منبع: blog.hubspot.com

مقایسه سئو داخلی و خارجی
فاکتورهای سئو داخلی

ساختار URL صفحه وب شما نیز مزایای ارزشمند سئو را ارائه می دهد. به طور خاص، هنگامی که یک URL ایجاد می کنید که شامل کلمات کلیدی مهم است، موضوعی که این صفحه خاص پوشش می دهد آشکارتر می شود.هم موتورهای جستجو و هم کاربران باید به راحتی بتوانند موضوع یک صفحه را بر اساس URL تعیین کنند.مطمئن شوید که URL های شما واضح و دقیق هستند. آن را مختصر نگه دارید و از کلمات توقف اجتناب کنید.

هر صفحه باید تگ عنوان  منحصر به فرد داشته باشد که به موتورهای جستجو و کاربران کمک کند تا بفهمند این صفحه درباره چیست. همچنین از 60 کاراکتر در تیترها تجاوز نکنید، زیرا این میانگین تعداد کاراکترهای نمایش داده شده توسط گوگل در نتایج جستجو است. از اعداد و کلمات جالب در تگ عنوان استفاده کنید، مانند منحصر به فرد، مفید، کاربردی، نکات و غیره.

بهینه سازی درون صفحه فرآیندی است که در آن تنظیماتی در وب سایت شما برای بهبود رتبه آن در صفحات نتایج موتورهای جستجو انجام می شود. هنگامی که به درستی انجام شود، تأثیر بسیار زیادی بر روی دید صفحه شما در نتایج جستجو دارد.

آناتومی url
آناتومی url – اینها ساده شدن آناتومی url هستند.

4 بخش اصلی یک URL وجود دارد که در اینجا تفکیک شده است:

پروتکل Protocol: اچ تی تی پی یا HTTP و البته HTTPS

نام دامنه Domain Name: نام دامنه آدرس شما در شبکه جهانی وب است.

 زیر شاخه ها Subdirectories: دسته ها یا زیر پوشه ها برای دسته بندی بهتر

نام خاص هر صفحه Specific Page Name: نام خاص صفحه شما. در مقایسه با نام دامنه و دایرکتوری ها راحت ترین تنظیم است.

  •  طول URL خود را کوتاه و شیرین نگه دارید؛
  • URL را خوانا Readable بنویسید؛
  •  از کلمات کلیدی به خوبی استفاده کنید؛
  • از تکرار بیهوده خودداری کنید؛
  • از خط فاصله به جای Underscore استفاده کنید؛
  • کلمات اضافی را حذف کنید؛
  • از شیدایی پوشه اجتناب کنید؛
  •  از URL های ایجاد شده به صورت پویا خودداری کنید؛
  • قراردادهای نامگذاری URL خود را استاندارد کنید؛

 

توجه : سئو داخلی را گاهی سئو داخل صفحه یا سئو درون صفحه  نیز می نماند که در نوشته زیر از هر دو اصطلاح هم معنی استفاده شده است .

سئو داخلی (داخل صفحه) ON-PAGE SEO چیست؟

سئوی درون صفحه یا سئوی درون سایت، فرآیند بهینه سازی اجزای مختلف فرانت اند و بک اند وب سایت شما است تا در موتورهای جستجو رتبه بندی کند و ترافیک جدیدی به ارمغان بیاورد. اجزای سئوی درون صفحه شامل عناصر محتوا، عناصر معماری سایت و عناصر HTML است.

الگوریتم گوگل وب سایت شما را بر اساس سه فاکتور اصلی رتبه بندی می کند: سئو داخلی on-page SEO، سئوی خارج از صفحه off-page SEO و سئو فنی Technical SEO:

  1. در زیر به عناصر سئو داخلی صفحه می پردازیم.
  2. سئو خارج از صفحه به اشتراک گذاری اجتماعی، پیوندهای خارجی و موارد دیگر اشاره دارد.
  3. سئوی فنی (سئو تکنیکال ) به تمام عناصر سئو اشاره دارد که در رویه‌های درون صفحه و خارج از صفحه گنجانده نشده‌اند، مانند داده‌های ساختاریافته، سرعت سایت، و آمادگی موبایل – بخش‌های فنی‌تر سئو.

توجه: این “سه گانه” سئو همیشه به سه بخش تمیز تقسیم نمی شود. برخی از این عناصر سئو با هم همپوشانی دارند. در طول این قطعه خواهید دید که چگونه و چرا.

 

محتوای با کیفیت بالا High-Quality Content


اگر می خواهید صفحه وب خود را در بالای صفحه قرار دهید، محتوایی که در وب سایت منتشر می کنید باید با پارامترهای زیر مطابقت داشته باشد:

محتوای اصل و اورژینال 

باید اصلی باشد (متن، تصاویر، ویدئو و غیره). بدیهی است کپی کردن، نوشتن یا بازنویسی مطالب از مقالات موجود قابل قبول نیست. همچنین مهم است که مطمئن شوید که محتوا منحصر به فرد است. برای این کار می توانید از چک کننده های قابل اعتماد برای سرقت ادبی مانند CopyWritely استفاده کنید که به نظر ما یکی از بهترین و مطمئن ترین ابزارها به نظر می رسد. همچنین در نظر بگیرید که کلمات بیشترین اهمیت را دارند. به همین دلیل است که ارزش استفاده از کلمات مختلف برای توصیف یک موضوع را دارد.

هر موضوع تنها در یک صفحه مطرح شود 

اطلاعات باید انحصاری و مجزا برای هر صفحه وب سایت شما باشد. محتوای موجود در هر صفحه از وب سایت شما باید تا حد امکان پاسخگوی یک دسته از درخواست ها باشد. همچنین به این معنی است که ایجاد صفحات زیادی با محتوای مشابه بهترین تصمیم نیست. شما باید تمام تلاش خود را بکنید تا وب سایت خود را به گونه ای تنظیم کنید که هر صفحه وب وبلاگ شما برای توصیف یک موضوع یا موضوع جداگانه ایجاد شود.

از چند رسانه استفاده کنید

باید حاوی چند رسانه ای باشد. این یک روند جهانی است که بازدیدکنندگان زمان زیادی را به صورت آنلاین صرف تماشای عکس یا فیلم می کنند. به همین دلیل است که تصاویر و محتوای ویدیویی در صفحه‌ای که متن را بهتر توصیف می‌کند همان چیزی است که بازدیدکننده و گوگل دوست دارند. همچنین به بهبود خوانایی و درک محتوا در صفحه وب کمک می کند. برای مثال، باید (در صورت امکان) یک تصویر (یا ویدیو یا اینفوگرافیک) اضافه کنید و با متن توضیح دهید که چه نوع تصویری است. ما می دانیم که گاهی اوقات یافتن فایل های رسانه ای مناسب برای وبلاگ خود چندان آسان نیست. اما ارزش آن را دارد که بهترین تلاش را برای یافتن و انتشار آن انجام دهیم. این را نیز در نظر بگیرید که اغلب مردم تصاویر یا ویدیوها را در گوگل جستجو می کنند. بنابراین به طور بالقوه می تواند ترافیک وب سایت بیشتری را برای شما به ارمغان بیاورد.

محتوای جذاب و پاسح گو 

محتوا باید برای یک بازدید کننده مفید باشد. تمام تلاش خود را بکنید تا دانش واقعا جالب و مرتبط را منتشر کنید. لطفا مطالب را صرفا برای ارسال مطالب ارسال نکنید. لازم است هر صفحه منتشر شده ارزشی به سایت شما بیافزاید. خیلی خوب است که قبل از انتشار مطالب، یک بررسی مستقل داشته باشید.
محتوای صفحه باید به طور کامل موضوع را نشان دهد و بر اساس تجزیه و تحلیل مطالب باشد. به همین دلیل است که ما از استفاده از خدمات کپی رایتر اجتناب می کنیم و ترجیح می دهیم خودمان موضوع را مطالعه و فاش کنیم.
طول محتوا یا تعداد کلمات در صفحه وب مهم است. آزمایش‌های زیادی که انجام داده‌ایم ثابت کرده‌اند که مقاله‌ای با محتوای زیاد رتبه‌بندی بهتری نسبت به مقاله کوتاه دارد. طول مقاله با مطالعه محتوای رقیب در TOP 10 SERP تعیین می شود.

 

توضیحات متا (تگ توضیحات) meta description چیست و طول آن چقدر باید باشد ؟

 تگ توضیحات متا چرا مهم است 

تگ توضیحات
تگ توضیحات یکی از بخش های مهم سئو داخلی است – هر صفحه باید تگ توضیحات مختص به خودش را داشته باشد

توضیحات متا تگ می تواند موقعیت سایت را در خروجی لیست موتورهای جستجویی که آن را در نظر می گیرند (به ویژه گوگل) تحت تاثیر قرار دهد. علاوه بر این، بازدیدکنندگان با مشاهده داس، توضیحات صفحات پیشنهادی را مطالعه می کنند. قطعه ای که با در نظر گرفتن اطلاعات توضیح داده شده در توضیحات متا تگ تشکیل می شود، به کاربر کمک می کند تا تصمیم نهایی را بگیرد که آیا به سایت ارائه شده توسط موتور جستجو مراجعه کند یا خیر.

چگونه  متا توضیحات (تگ توضیحات) را ثبت کنیم؟

تعدادی توصیه برای جلوگیری از رایج ترین اشتباهات سئو و پر کردن توضیحات متا تگ وجود دارد:

  • توضیحات نباید بیشتر از 160 کاراکتر باشد. این مقدار متن است که در خروجی (زیر لینک صفحه) قرار می گیرد. اگر طول توضیحات متا از این مقدار بیشتر باشد، در قطعه نشان داده نمی‌شود.
  • توضیحات صحیح باید حاوی کلمات کلیدی باشد که این صفحه را بهینه می کند. بیشترین درخواست ها باید در ابتدای توضیحات قرار گیرند. از بیش از 3-4 عبارت کلیدی در تگ استفاده نکنید. این مشکل زمانی است که هیچ کلمه کلیدی در توضیحات متا وجود ندارد. یک کلمه نباید بیش از 5-7 بار تکرار شود. این اولین قانون بهینه سازی On-Page در سئو است.
  • تگ باید محتوای یک صفحه خاص را توصیف کند. متن باید واضح و مختصر باشد، استفاده از عبارات کلی توصیه نمی شود.
  • توضیحات در توضیحات متا تگ ها باید برای تمام صفحات سایت منحصر به فرد باشد، توصیه نمی شود بخشی از متن صفحه را برای پر کردن تگ کپی کنید.
  • تگ توضیحات باید با تگ عنوان یا متا تگ h1 متفاوت باشد. اگر عناوین و توضیحات متا در وب سایت شما یکسان هستند، مشکل را برطرف کنید.
  • توضیحات باید برای کاربران جذاب باشد، اطلاعاتی را که در صفحه توضیح داده شده پیدا خواهند کرد، در مورد مزایای محصول یا خدمات توضیح دهد.

پس از تغییرات الگوریتم گوگل، توضیحات متا چقدر باید باشد؟

دنی سالیوان، تحلیلگر و روزنامه نگار سابق که برای گوگل کار می کند، متوجه شد که در حال حاضر هر بار که الگوریتم گوگل تغییر می کند، طول ثابتی برای اسنیپت ها وجود ندارد.

تکه‌های جستجوی ما اکنون به‌طور متوسط ​​کوتاه‌تر از هفته‌های اخیر هستند، اگرچه کمی طولانی‌تر از قبل از تغییری که در دسامبر گذشته ایجاد کردیم. هیچ طول ثابتی برای اسنیپت ها وجود ندارد. طول بر اساس آنچه که سیستم‌های ما مفیدتر می‌دانند متفاوت است.

 

تگ H1 چیست و چگونه آنرا صحیح بنویسیم

تگ h1

تگ H1 چیست؟


هر صفحه وب دارای چندین عنوان است، اما تنها یکی از آنها تگ عنوان اصلی است. می‌توانیم آن را با عنوان کتاب یا روزنامه مقایسه کنیم. هر صفحه باید یک تگ H1 داشته باشد. بنابراین می‌توانیم H1 را به‌عنوان یک تگ HTML که عنوان (عنوان) یک صفحه وب را در نظر می‌گیرد، تعیین کنیم.

نمونه ای از تگ H1 و تگ عنوان در HTML


<html>
<head>
<title>برچسب H1 چیست و چقدر برای سئو مهم است؟</title>
</head>
<body>
<h1> اهمیت تگ H1 و الزامات نوشتن آن را کاوش کنید</h1>
</body>
</html>


تگ های H1 تاثیر زیادی بر سئو دارند. از آنجایی که همه چیز در مورد جذابیت برای کاربر است، ربات های موتورهای جستجو توجه کافی به برچسب H1 دارند. این به توصیف معنای صفحه وب کمک می کند، اطلاعاتی در مورد محتوا در اختیار کاربران قرار می دهد.

در سال 2018، گوگل در نمایه سازی Mobile-First پذیرفته شد. از آنجایی که تگ H1 در مورد کاربران است، در درجه اول قابلیت استفاده را اعلام می کند. این یک عامل واقعاً مهم برای صفحه‌خوان‌های موبایل شد، زیرا قابلیت پرش به تگ H1 در صفحه را فراهم می‌کند تا به بازدیدکنندگان بگوید که صفحه درباره چه چیزی است.

تفاوت بین تگ های H1 و Title


درک اینکه H1 و Title عناوین متفاوتی هستند بسیار مهم است. این مشکل زمانی است که عنوان صفحه مانند h1 باشد. و آنها باید به طرز ماهرانه ای ترکیب شوند. پس نکات اصلی چیست؟

1. تگ عنوان یک عنوان مرورگر است

در یک صفحه وب به کاربر نشان داده نمی شود. اما تگ H1 اولین چیزی است که کاربران هنگام مرور یک صفحه وب می بینند.

تفاوت تگ های h1 , title
تفاوت تگ های h1 , title

image source:sitechecker.pro

 

2. تگ Title در SERP به عنوان عنوان قطعه نشان داده می شود


شما تگ H1 را در یک قطعه نخواهید دید.

h1 و قطعه عنوان


3. تگ عنوان به خزنده‌های موتورهای جستجو و تگ‌های H1 برای کاربران خدمت می‌کند

به عنوان یک قاعده، تگ های H1 و Title باید منحصر به فرد، کلیدواژه باشند و هدف اصلی یک صفحه وب را بیان کنند. اما نکته اصلی – آنها نباید یکدیگر را تکرار کنند.

نادیده گرفتن قوانین منحصر به فرد بودن و مرتبط بودن سرفصل ها می تواند منجر به جریمه های گوگل شود. اخیراً موتورهای جستجو شروع به توجه به کیفیت محتوا و پارامترهای سئوی آن کرده اند. تکراری، نمونه برداری بیش از حد، توزیع آشفته سرصفحه ها، ناهماهنگی آنها با محتوا مجازات می شود.

شرایط لازم برای نوشتن تگ H1

قانون 1. یک صفحه – یک تگ H1

هیچ قانون آهنینی وجود ندارد که «بیش از یک تگ H1 در صفحه استفاده نکنید»، اما ترجیح داده می شود. این با استفاده از چندین تگ h1 در صفحه توضیح داده می شود که می تواند عبارت کلیدواژه مورد نظر شما را تار کند.

 

 

قانون 2. تگ H1 باید در بالای صفحه قرار گیرد


همانطور که در بالا بحث کردیم، همه چیز در مورد کاربر و قابلیت استفاده است. تگ H1 صحیح باید به خواننده حس قوی از موضوع این صفحه وب بدهد.

قانون 3. H1 شما نباید بیشتر از 70 و کمتر از 20 کاراکتر باشد


حد طلایی H1 20-70 کاراکتر برای ایجاد یک تجربه کاربری مثبت است. سعی کنید از یک کلمه کلیدی هدف برای پوشش موضوع استفاده کنید. پلاگین های ویژه برای cms WordPress به شما امکان می دهد پر کردن صحیح تمام متا را مستقیماً در ویرایشگر تجزیه و تحلیل کنید. برای اطلاعات بیشتر، مقالات ما را در مورد مشکلاتی که طول تگ h1 خیلی کوتاه است یا h1 خیلی طولانی است و نحوه رفع آن بخوانید.

h1 و تفاوت عنوان3

قانون 4. H1 خود را از نظر بصری قوی کنید


این قانون در مورد رسمی سازی H1 است. به یاد داشته باشید، تگ H1 باید برای کاربران قابل مشاهده باشد. همچنین، نباید هیچ علامت نگارشی در پایان داشته باشد، استثنا – علائم “؟” و «!». در چند کلمه باید قوی، قابل توجه و در مرکز بالای صفحه باشد. هنگام تغییر تگ H1، از خود بپرسید:

  • آیا H1 تگ منحصر به فرد، محدود به 70 کاراکتر است و عنوان را تکرار نمی کند؟
  • آیا H1 قابل توجه ترین متن را در یک صفحه تگ می کند؟
  • آیا H1 یک کلمه کلیدی هدف دارد؟
  • آیا تگ H1 حس محتوای صفحه وب را بیان می کند؟
  • آیا تگ H1 شما برای کاربر جالب و جذاب است؟

اگر می توانید به این سوالات به صورت بله پاسخ دهید، تبریک می گویم، شما تگ H1 عالی دارید.

 


بهینه سازی تگ H1 اولین قدم برای موفقیت در SERP است. به همین دلیل است که باید تمام تگ های H1 خود را در هر صفحه وب بررسی کنید و در صورت لزوم اصلاح کنید.

اشتباهات تگ H1 را در وب سایت خود شناسایی کنید

وب سایت خود را خزیده و دریابید که چه صفحاتی دارای اشتباهات عنوان h1 هستند

دامنه خود را در اینجا وارد کنید

اشتباهات h1
تگ های عنوان H2-h6
شما متوجه شده اید که وب سایت ها بیش از عنوان H1 دارند. سرفصل های H2، H3، H4، H5، H6 نیز وجود دارد. در بخش بصری صفحه وب، آنها فقط از نظر اندازه فونت با یکدیگر متفاوت هستند. 

برچسب های h2-h6


اما در کد منبع فقط با استفاده از این برچسب ها با یکدیگر تفاوت دارند:

<body>
<h1></h1>
<h2></h2>
<h3></h3>
<h4></h4>
<h5></h5>
<h6></h6>
</body>

 

 

الزامات استفاده از این تگ ها کاملا مشابه تگ H1 است. بیایید خلاصه کنیم:

  • از تگ های عنوان H2-H6 فقط در مواقع ضروری استفاده کنید: ناوبری وب سایت، پست یا ساختار پاراگراف.
  • از همه تگ های عنوان در یک صفحه وب استفاده نکنید. طبق معمول، استفاده از سرفصل های h2-h3 کافی است.
  • فراموش نکنید که آنها را به درستی قالب بندی کنید: فونت، اندازه، پررنگ یا مورب (به دلیل خط مشی ویرایش وب سایت شما).