سئوی فنی چیست؟ چک لیستی برای رتبه های بالاتر

شما یک استراتژی کلمه کلیدی تعریف کرده اید، در بازاریابی محتوا سرمایه گذاری کرده اید و یک پروفایل بک لینک قوی ایجاد کرده اید. شما حتی بر تحقیقات کلمات کلیدی و بازاریابی تخصصی تسلط دارید. پس چرا رتبه وب سایت شما آنطور که باید نیست؟

مشکلات فنی سئو می تواند اهداف بازاریابی جستجوی شما را از بین ببرد. اغلب آخرین چیزی که بازاریابان جست و جو به آن می پردازند، فرض بر این است که خارج از صلاحیت تیم است. اما عدم رسیدگی به مشکلات فنی سئو می‌تواند منجر به افت رتبه‌بندی، معیارهای تعامل منفی و خطاهای خزیدن شود. حتی می تواند منجر به ناپدید شدن وب سایت شما از صفحات نتایج موتورهای جستجو شود.

اگر می‌خواهید اصول سئو فنی و نحوه ایجاد یک برنامه عملیاتی را بدانید که منابع توسعه‌دهنده را هدر نمی‌دهد و به بهبود رتبه سایت شما کمک می‌کند، ادامه مطلب را بخوانید.

سئو تکنیکال یا سئوی فنی چیست؟

موتورهای جستجو از عوامل رتبه بندی متعددی مانند سرعت سایت، امنیت، طراحی سازگار با موبایل استفاده می کنند تا تصمیم بگیرند چه چیزی را در نتایج جستجو نشان دهند. سئوی فنی اصطلاحی است که به فعالیت‌هایی گفته می‌شود که به خزنده‌های موتورهای جستجو کمک می‌کنند تا کار خود را انجام دهند و آنها را قادر می‌سازد تا سایت شما را به درستی ایندکس کنند.

کمک به موتورهای جستجو برای انجام کارشان مستلزم دانستن نحوه عملکرد نمایه سازی است. موتورهای جستجو همیشه الگوریتم های رتبه بندی خود را تغییر می دهند – تصور می شود که گوگل الگوریتم موتور جستجوی خود را بین 500 تا 600 بار در سال تغییر می دهد! سئوی فنی نیز برای همگام شدن با موتورهای جستجو باید تغییر کند.

جزئیات ممکن است تغییر کنند، اما هدف نهایی ثابت می ماند: بهبود رتبه بندی SERP از طریق بهینه سازی وب سایت و سرور. این فعالیت‌ها، زمانی که همراه با بهینه‌سازی درون صفحه سئوی غیرفنی انجام می‌شوند، شانس وب‌سایت شما را برای خزیدن، فهرست‌بندی و رتبه‌بندی افزایش می‌دهند.

 

سئوی فنی چه تفاوتی با سایر انواع سئو دارد؟

سئو فنی را به عنوان هر چیزی و هر کاری که برای بهبود رتبه بندی خارج از محتوا و لینک انجام می دهید، در نظر بگیرید. این تفاوت اصلی آن با سئو داخلی و خارج از صفحه است.

سئوی فنی Tchnical SEO: بهینه سازی وب سایت و سرور در کد یا معماری یک سایت، از متا تگ ها گرفته تا امنیت سایت.
سئوی درون صفحهon-page SEO : سئوی درون صفحه به هر چیزی که در قسمت جلویی سایت شما قرار دارد اشاره دارد که رتبه بندی جستجو را بهبود می بخشد، از جمله قالب بندی محتوا، بهینه سازی تصویر، و شیوه های پیوند داخلی.
سئوی خارج از صفحه off-page SEO: ایمن سازی پیوندهای با کیفیت بالا از طریق ایجاد رسانه، وبلاگ نویسی مهمان در سایت های معتبر و سایر مواردی که پیوندهای خارجی را به وب سایت شما باز می گرداند.
سئوی خارج از صفحه متضمن اتکای خاصی به اشخاص ثالث است – جلب رضایت سایت ها برای میزبانی محتوای شما یا پیوند مجدد به شما. سئوی داخلی و فنی کاملاً در کنترل شماست. این یک فرصت عالی برای تمرکز بر روی درست کردن هر دو باز می کند، و این یک راه مطمئن برای افزایش شانس ظاهر شدن سایت شما در صفحات نتایج است.

 

چک لیست سئو فنی 7 مرحله ای

بهبود سئوی فنی سایت نباید دلهره آور باشد. در اینجا یک راهنمای گام به گام در مورد نحوه شناسایی و رفع اشتباهات رایج، به علاوه نحوه بهینه سازی فاکتورهای فنی سئو برای برنده شدن در جستجو وجود دارد.

 

مرحله 1: خطاها را پیدا کنید

یک راه سریع برای شروع، یافتن و رفع خطاهای موجود در سایت است. خطاهای فنی می تواند به این معنی باشد که خزنده ها صفحات شما را به درستی ایندکس نمی کنند یا در بدترین حالت، اصلا آنها را ایندکس نمی کنند.

پاک کردن این خطاها اولین قدم ضروری در هر پروژه فنی سئو است.

اجرای حسابرسی فنی سئو شروع خوبی است. ابزار حسابرسی سایت الکسا خطاهای مرتبط را شناسایی می کند، گزارش های قابل دانلود تولید می کند و در مورد رفع مشکلات رایج توصیه می کند.

برای کمک به یافتن خطاها، یک ممیزی سئو فنی انجام دهید

 

مرحله 2: معماری سایت را اصلاح کنید

معماری سایت به چگونگی ساختار اطلاعات در یک وب سایت اشاره دارد. به عنوان مثال، نحوه سازماندهی صفحات به دسته ها یا مسیرهایی که برای پیمایش بین بخش های سایت استفاده می شود. معماری وب سایت بر نحوه تجربه کاربران انسانی و خزنده های موتورهای جستجو از سایت تأثیر می گذارد.

معماری منطقی سایت برای خزنده ها بهترین است زیرا به آنها اجازه می دهد تا وب سایت شما را به راحتی طی کرده و ایندکس کنند. برای مثال، اگر یک سایت تجارت الکترونیک هستید، صفحات محصول خود را به دسته‌ها تقسیم کنید و به یک سری از زیرمجموعه‌ها تبدیل شوید. این به مدیران سایت اجازه می دهد تا ساختار منطقی خود را حفظ کنند و در صورت لزوم صفحات جدید را در ساختار ایجاد شده قرار دهند.

سایت‌هایی با معماری بد احتمالاً دارای زیردامنه‌ها یا زیرمجموعه‌هایی هستند که ناکارآمد شده‌اند و همچنین صفحات بن‌بست دارند. یک سایت با ساختار خوب از بودجه خزیدن بیهوده استفاده نخواهد کرد و خواهد شد

رتبه بندی سریعتر در صفحات نتایج

نحوه بهبود معماری سایت

مطمئن شوید که سایت شما دارای نقشه سایت XML است. این لیستی از مهمترین صفحات است که به گونه ای فرمت شده است که موتورهای جستجو آن ها را بفهمند، پیدا کنند و بخزند.

در مرحله بعد، URL های سایت را در یک جریان منطقی، از دامنه به دسته به زیر شاخه، سازماندهی کنید. در آینده، URL های جدید مستقیماً در معماری جا می شوند.

ساختار url خود را بهینه کنید

در نهایت، ساختارهای URL را برای جستجو بهینه کنید. کلیدواژه های اصلی نزدیک به دامنه ریشه را بگنجانید و طول URL را تا 60 کاراکتر یا 512 پیکسل نگه دارید.

 

مرحله 3: از شر محتوای تکراری خلاص شوید

محتوای تکراری محتوایی است که در چندین صفحه در یک دامنه یا در سراسر دامنه ظاهر می شود. مخرب نیست و گوگل جریمه نمی‌شود، اما همچنان باید اصلاح شود. به این دلیل که اگر خزنده‌ها ندانند کدام نسخه از یک صفحه وب، صفحه اصلی یا متعارف است، نمی‌دانند کدام نتیجه را در SERP نشان دهند.

وقتی این اتفاق می‌افتد، سایت شما ممکن است پایین‌تر از آنچه شایسته است رتبه‌بندی شود یا به طور کلی از صفحات نتایج فیلتر شود.

 

نحوه بهبود محتوای تکراری

برخی از خطاها یک راه حل سریع دارند: به عنوان مثال، متا عنوان ها و توضیحات تکراری فقط از شما می خواهند که متا را بازنویسی کنید تا اصلی باشد و با هدف عبارت جستجو مطابقت داشته باشد. کل صفحات محتوای تکراری ممکن است نیاز به تغییر مسیر 301 یا تگ هدر متعارف داشته باشند.

مرحله 4: سرعت سایت را بهبود بخشید

40 درصد از مردم اگر یک صفحه وب را بیش از سه ثانیه طول بکشد، آن را رها می کنند. این کاربران پرشور همگی سیگنال‌های منفی افزایشی را در مورد کیفیت سایت شما به موتورهای جستجو ارسال می‌کنند و رتبه‌بندی آن را در صفحات نتایج سخت‌تر می‌کنند.

اما بارگذاری آهسته فقط به دلیل پرش کاربران خبر خوبی ندارد. همانطور که گوگل در سال 2010 تایید کرد، سرعت صفحه نیز یک سیگنال رتبه بندی مستقیم است. تعمیر سایت با بارگذاری کند باید در اولویت پروژه های فنی سئو باشد.

نحوه بهبود زمان بارگذاری صفحه

سرعت بارگذاری صفحه سایت خود را با اجرای آن از طریق PageSpeed ​​Insights بررسی کنید. این ابزار گوگل سرعت بارگذاری سایت شما در موبایل و دسکتاپ را محاسبه می کند.

شما می خواهید امتیاز صفحه 90 یا بیشتر باشد

نمره زیر 90 به این معنی است که سرعت سایت شما می تواند بهبود یابد. سایت خود را سریعتر کنید:

پاکسازی کد سایت:

فایل های جاوا اسکریپت، HTML و CSS را به حداقل رسانده و ترکیب کنید و کدهای غیر ضروری مانند شکستگی خط را حذف کنید.

فشرده سازی تصاویر و ویدیوها:

ابزارهایی مانند TinyPNG و HandBrake فایل های بزرگ را به سرعت فشرده می کنند. در نظر بگیرید که آن را یک قدم دورتر بردارید و تصاویر خود را در فرمت های بسیار فشرده ارائه دهید.
کاهش اسکریپت‌ها، پلاگین‌ها و زنجیره‌های تغییر مسیر: یاهو می‌گوید که 80 درصد از زمان بارگذاری صفحه صرف دانلود مواردی مانند شیوه‌نامه‌ها و اسکریپت‌ها می‌شود. این عناصر کد را به حداقل برسانید.
هرچه کد و فایل های وب سایت شما ناب تر باشد، سریع تر بارگذاری می شود. به حداقل رساندن وزن صفحه و درخواست صفحه بهترین روش برای مدیران سایت است.

مرحله 5: امنیت سایت را افزایش دهید

سرورهای مورد استفاده برای اجرا بر روی پروتکل انتقال ابرمتن (HTTP). این سیستم راهی سریع برای ارسال داده بود، اما ایمن نبود. بهتر است از HTTPS استفاده کنید، یک سیستم با یک پروتکل اضافه شده در بالا. این پروتکل اضافه شده – لایه سوکت های ایمن (SSL) – داده ها را رمزگذاری می کند و به طور ایمن در سراسر وب منتقل می کند.

گوگل در سال 2014 HTTPS را به عنوان یک فاکتور رتبه بندی معرفی کرد و در حالی که تنها یک سیگنال سبک وزن است، تمرین خوبی برای ایمن سازی داده های کاربران است. بر اساس گزارش GlobalSign، 84 درصد از کاربران در صورت مشاهده ناامن بودن سایت، آن را رها می کنند.

چگونه امنیت سایت را افزایش دهیم

اگر همچنان از HTTP غیر ایمن استفاده می کنید، از توسعه دهندگان خود بخواهید در اسرع وقت به HTTPS (ایمن) تغییر دهند. شما باید یک گواهی SSL بخرید و 301 تغییر مسیر را از صفحات HTTP به صفحات امن جدید تنظیم کنید. هر کسی که پیوندهای سایت قدیمی شما را دنبال کند به طور خودکار به نسخه ایمن هدایت می شود.

مرحله 6: طراحی مناسب دستگاه را معرفی کنید

طبق آمار Statista، موبایل تقریباً نیمی از ترافیک وب در سراسر جهان را تشکیل می دهد. و این تنها در چند سال آینده رشد خواهد کرد: اریکسون پیش بینی می کند که تا سال 2022 ترافیک تولید شده توسط گوشی های هوشمند به 10 برابر نرخ در سال 2016 افزایش می یابد.

با وجود این، 44 درصد از وب سایت های شرکت Fortune 500 سازگار با موبایل نیستند. با در نظر گرفتن یک سایت واکنش گرا، بسیار شگفت انگیز است که یک سیگنال رتبه بندی سنگین وزن است.

چگونه می توان طراحی سازگار با دستگاه را بهبود بخشید

سایت خود را در ابزار جستجوگر سازگار با موبایل گوگل آزمایش کنید تا صفحاتی را که به طور کامل در تلفن همراه بارگیری نمی شوند، کشف کنید. همچنین به معرفی Accelerated Mobile Pages (AMP)، یک پروژه گوگل که سرعت صفحات را برای مرور موبایل افزایش می دهد، در نظر بگیرید. می‌توانید با ایجاد صفحات HTML اولیه AMP یا با نصب یک افزونه دارای AMP در CMS خود، کار با AMP را شروع کنید.

 

مرحله 7: از نشانه گذاری داده های ساخت یافته استفاده کنید

داده های ساختاریافته اطلاعاتی در مورد سایت شما یا صفحات خاصی در سایت شما هستند که به طور منظم در یک پایگاه داده سازماندهی شده اند. این سازمان تجزیه و تحلیل سریع داده ها را برای موتورهای جستجو آسان تر می کند. استفاده از داده های ساختاریافته شانس رتبه بندی در ویژگی های SERP مانند ریچ اسنیپت ها را افزایش می دهد که می تواند منجر به افزایش

نرخ کلیک از صفحات نتایج به سایت شما را کاهش داد.

نحوه بهبود داده های ساختاریافته

نشانه گذاری طرحواره ساده ترین راه برای ساختار داده های وب سایت است. نشانه گذاری طرحواره کدی است که در سایت شما قرار می گیرد و به موتورهای جستجو کمک می کند تا نتایج بهتری را با اجازه دادن به خزنده ها بدانند کلمات کلیدی به چه معنا هستند. به عنوان مثال، نشانه گذاری طرحواره به خزنده ها می گوید که “5/17/2019” یک تاریخ است و نه یک رشته اعداد تصادفی. این مراحل را برای شروع اضافه کردن داده های ساختاریافته به سایت خود دنبال کنید:

به راهنمای نشانه گذاری داده های ساخت یافته گوگل بروید. سپس نوع داده ای را که می خواهید شناسایی کنید انتخاب کنید. به عنوان مثال، ممکن است بخواهید نشانه گذاری مقاله را به پست های وبلاگ خود اضافه کنید، یا اگر سایت آشپزی دارید، نشانه گذاری دستور غذا را اضافه کنید.
URL را که می خواهید علامت گذاری کنید اضافه کنید. عناصر یا برچسب هایی را که می خواهید در نشانه گذاری اضافه کنید اضافه کنید.
کد منبع تولید شده را به CMS خود اضافه کنید.
در نهایت، نشانه گذاری خود را با ابزار تست داده های ساخت یافته آزمایش کنید تا مطمئن شوید که درست است.

 

از SEO فنی با بهینه سازی های مداوم پشتیبانی کنید

سئوی فنی زمانی به پایان نمی رسد که شما خطاهای رایج را برطرف کنید. اندازه گیری و ردیابی تأثیر این اصلاحات در طول زمان به شما کمک می کند تا بدانید کدام عوامل فنی سئو بیشتر به رتبه شما آسیب می زند (یا کمک می کند). بر اساس آن فعالیت‌های آینده را اولویت‌بندی کنید، و تأثیرات مثبتی بر ترافیک ارگانیک خواهید دید.

ما در وب برتر خدمات سئو حرفه ای را ارائه می دهیم ، برای آگهی از آن صفحه، خدمات سئو سایت ما را مطالعه کنید.

منبع :

https://blog.alexa.com/technical-seo/

https://blog.alexa.com/technical-seo/

دیدگاه‌ خود را بنویسید