• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to footer
لوگوی وب برتر

وبلاگ وب برتر

  • طراحی سایت حرفه ای
  • خدمات سئو
  • خدمات وردپرس
  • طراحی سایت
  • وردپرس
  • سئو
  • سئو چیست ؟
  • وردپرس چیست ؟
  • اطلاعات تماس
You are here: Home / سئو / تگ کنونیکال (متعارف) canonical tag چیست و چه کاربردی دارد؟

تگ کنونیکال (متعارف) canonical tag چیست و چه کاربردی دارد؟

نویسنده:داریوش زمانی # تاریخ می 15, 2022

تگ کنونیکال  – کنونیکال  چیست؟

تگ کنونیکال  کنونیکال  (یا rel=canonical) قطعه کوچکی از کد HTML است که به موتورهای جستجو کمک می کند تا نسخه اصلی صفحه را از بقیه صفحاتی که مشابه به آن هستند را مشخص کند.

در سئو، از تگ‌های کنونیکال برای اینکه گوگل بداند کدام نسخه از صفحه را می‌خواهید در نتایج جستجو نشان داده شود، برای تجمیع ارزش لینک از صفحات تکراری و همچنین برای بهبود خزیدن و نمایه‌سازی وبسایت شما استفاده می‌شود.

در اینجا یک برچسب کنونیکال  می تواند در صفحه وب به نظر برسد:

<link rel=”canonical” href=”https://webbartar.com/blog/robots-txt/” />

چرا تگ های کنونیکال  در سئو مهم هستند؟

هدف اصلی تگ کنونیکال یا کنونیکال  این است که به موتورهای جستجو بگوید که کدام صفحه نسخه اصلی و اصلی است و کدام یک فقط تکراری هستند که یکسان به نظر می رسند.

به طور کلی، وب‌سایت‌ها معمولاً حاوی حداقل صفحاتی هستند که تکراری در نظر گرفته می‌شوند – محتوای یکسان اما با URL‌های متفاوت را نمایش می‌دهند.

در این موارد، گوگل باید تصمیم بگیرد که کدام صفحه را برای اهداف فهرست بندی و رتبه بندی انتخاب کند – از همه صفحات به عنوان نتایج جستجو استفاده نمی کند زیرا همه آنها یکسان یا بسیار شبیه به نظر می رسند.

به عنوان مثال، صفحات محصول معمولاً نه تنها با 1 URL اصلی نمایش داده می شوند. آنها همچنین می توانند با پارامترهای URL مختلفی که اغلب استفاده می شوند نمایش داده شوند (به عنوان مثال برای مرتب سازی، ارز، اندازه ها و غیره):

https://www.shop.com/clothes/shirts.html
https://www.shop.com/clothes/shirts.html?Size=XL
https://www.shop.com/clothes/shirts.html?Size=XL&color=red

در این مثال، صفحه محصول می تواند در دسته بندی اصلی – /clothes/ نمایش داده شود، اما همچنین فیلتر شده و با پارامترهای اندازه و رنگ نمایش داده می شود. بنابراین می توان آن را به عنوان یک نتیجه جستجو تحت 3 URL مختلف نمایش داد.

اینجاست که تگ های کنونیکال  اهمیت پیدا کردند – آنها به گوگل نشان می دهند که می خواهید دسته بندی URL اصلی /clothes/ را ایندکس کنید، از آن به عنوان نتیجه جستجو استفاده کنید و بقیه URL ها را نادیده بگیرید.

توجه: به خاطر داشته باشید که گوگل برچسب کنونیکال را به عنوان یک سیگنال درک می کند – نه به عنوان یک دستورالعمل.

اگر دلایل معتبری برای انتخاب صفحه دیگری برای اهداف نمایه سازی و رتبه بندی به جای صفحه کنونیکال  وجود داشته باشد، موتور جستجو ممکن است تگ کنونیکال  را به کلی نادیده بگیرد:

یا همانطور که مارتین اسپلیت بیان کرد:

“خوب، بیایید با این ایده شروع کنیم که این یک دستورالعمل است زیرا اینطور نیست.”

مقاله مرتبط: چگونه تگ Canonical را به هدرهای HTTP اضافه کنیم

مزایای تگ کانونیکال

علاوه بر هدف اساسی تگ کانونیکال، برخی از مزایای مهم سئو نیز با آن همراه است.

1. پیج رنک را یکپارچه می کنند

تگ های کنونیکال  به ادغام ارزش لینک (PageRank) از تمام صفحات تکراری در یک صفحه اصلی و کنونیکال  کمک می کنند.

صفحات تکراری اغلب می توانند از منابع خارجی مختلف بک لینک دریافت کنند – چه آنها بک لینک از وب سایت های تصادفی باشند، چه کاربران در رسانه های اجتماعی و غیره.

بنابراین این صفحات تا حدی ارزش پیوند را از نسخه اصلی صفحه می گیرند – نسخه ای که در واقع می خواهید به عنوان نتیجه جستجو رتبه بندی کنید.

با پیاده سازی تگ های کنونیکال  در صفحات تکراری، رتبه صفحه می تواند به یک URL واحد منتقل شود و بنابراین رتبه کلی آن در جستجوی گوگل بهبود یابد.

2. آنها به مدیریت محتوای سندیکایی کمک می کنند

برچسب‌های Canonical می‌توانند به موتور جستجو بفهمانند که کدام وب‌سایت حاوی نسخه اصلی محتوا است و کدام وب‌سایت آن را مجدداً منتشر می‌کند (یا سندیکا).

بسیاری از صاحبان وب سایت ها از وب سایت های دیگر برای انتشار محتوای خود (چه برای اهداف تبلیغاتی یا دیگر) استفاده می کنند.

در این حالت، گوگل باید تصمیم بگیرد که کدام وب سایت منبع اصلی این محتوا است و باید به عنوان نتیجه جستجو نمایش داده شود و کدام وب سایت ها فقط آن را تبلیغ می کنند.

راه‌اندازی برچسب‌های کنونیکال  در این وب‌سایت‌های خارجی به رفع این مشکل و تبلیغ نسخه اصلی و اصلی صفحه در جستجوی Google کمک می‌کند.

یا همانطور که دنی سالیوان بیان کرد:

اگر افراد عمداً محتوای خود را به اشتراک بگذارند، شناسایی منبع مبدأ را دشوار می کند. به همین دلیل ما استفاده از canonical یا blocking را توصیه می کنیم. اتحادیه ناشران می توانند به این نیاز داشته باشند.

 

3. خزیدن را بهبود می بخشند

تگ‌های کنونیکال  به موتورهای جستجو مانند گوگل کمک می‌کنند تا صفحاتی را که واقعاً می‌خواهید خزیده و فهرست‌بندی کنید، به‌طور مؤثری بخزند – برخلاف موارد تکراری که اصلاً نباید خزیده شوند.

صفحات تکراری منابع و زمان گوگل را هدر می دهند زیرا برای اهداف خزیدن یا نمایه سازی مهم نیستند.

با انتصاب صفحات کنونیکال  ، گوگل بیشتر بر روی صفحاتی تمرکز خواهد کرد که بیشترین اهمیت را دارند و بنابراین در “بودجه خزیدن” صرفه جویی می کند.

یا همانطور که گوگل رسما اعلام کرد:

“صفحه کنونیکال  به طور منظم خزیده می شود. به منظور کاهش بار خزیدن گوگل در سایت شما، موارد تکراری کمتر خزیده می شوند.

خزیدن و نمایه سازی: گوگل چگونه صفحات شما را می بیند و ذخیره می کند؟
چگونه یک تگ کنونیکال  اضافه کنیم؟
افزودن تگ های کنونیکال  به صفحات شما بسیار آسان است – کافی است به هر صفحه وب تکراری بروید و تگ rel=”canonical” را به آن اضافه کنید.

بخش <head> صفحه.

پیوند موجود در تگ کنونیکال  باید به نسخه اصلی و اصلی اشاره داشته باشد.

پیاده سازی تگ های کنونیکال  بهتر است بر اساس صفحه به صفحه انجام شود. با این حال، این می تواند زمان و منابع زیادی را مصرف کند یا حتی در وب سایت های بزرگتر غیرممکن باشد.

خوشبختانه، تگ های کنونیکال  را می توان به طور خودکار با استفاده از افزونه های مختلف مانند Yoast SEO (برای وردپرس) پیاده سازی کرد.

پیاده سازی تگ های کنونیکال  از طریق این افزونه بسیار ساده است:

صفحه را برای کنونیکال  سازی انتخاب کنید
به بخش “پیشرفته” صفحه بروید
URL کنونیکال  ی را که می خواهید به آن ارجاع دهید اضافه کنید
سئوی وردپرس: یک راهنمای گام به گام دقیق برای مبتدیان
همچنین چند راه دیگر وجود دارد که چگونه می توانید صفحات کنونیکال  خود را به گوگل نشان دهید.

از هدر HTTP استفاده کنید
تگ های کنونیکال  را می توان در هدر HTTP صفحه وب نیز اضافه کرد.

این به ویژه برای اسناد غیر HTML خاص مانند PDF مفید است – زیرا آنها حاوی هیچ بخش <head> نیستند که بتوانید یک برچسب کنونیکال  استاندارد اضافه کنید.

برای پیاده سازی تگ های کنونیکال  در هدر HTTP، باید به فایل .htaccess سایت خود دسترسی داشته باشید و تگ کنونیکال  را به شکلی اضافه کنید که می تواند به شکل زیر باشد:

پیوند: <https://www.yoursite.com/random-document.pdf>؛ rel = “کنونیکال  ”
اگر می‌خواهید درباره افزودن تگ‌های کنونیکال  از طریق هدر HTTP اطلاعات بیشتری کسب کنید، این مقاله را در مورد پیاده‌سازی canonicals بررسی کنید.

نکته: همچنین چند راه دیگر وجود دارد که چگونه می‌توانید به موتور جستجو در مورد صفحاتی که می‌خواهید نسخه‌های کنونیکال  باشند اطلاع دهید:

نقشه سایت – گوگل می تواند به طور خودکار فرض کند که همه URL های فهرست شده در نقشه سایت، نسخه های اصلی و کنونیکال  هستند.
تغییر مسیر – صفحات تکراری می توانند ترافیک و همچنین تمام سیگنال های صفحه را از طریق ریدایرکت های 301 به یک URL کنونیکال  منتقل کنند.
پیوند داخلی – اگر لینک‌های داخلی سایت شما از صفحات تکراری به آن‌ها اشاره کنند، گوگل می‌تواند آسان‌تر تعیین کند که کدام صفحات کنونیکال  هستند.
HTTPS – موتورهای جستجو مانند گوگل معمولا صفحاتی را به عنوان کنونیکال  ترجیح می دهند که دارای گواهینامه SSL معتبر هستند (برخلاف صفحات بدون رمزگذاری – HTTP).

بهترین شیوه های تگ کنونیکال

1. از کنونیکال  های خود ارجاع دهنده استفاده کنید

اگرچه اجباری نیست، اما همیشه تمرین خوبی است که یک برچسب کنونیکال  در صفحه‌ای که به خود اشاره دارد اضافه کنید – حتی اگر در بقیه صفحات تکراری از برچسب‌های کنونیکال  استفاده نکرده باشید.

استفاده از خود ارجاع rel=canonical در صفحات اصلی و اصلی به موتورهای جستجو مانند گوگل سیگنال واضحی می دهد که آنها نسخه های کنونیکال  هستند:

«من توصیه می‌کنم این نوع rel=canonical خود ارجاعی را انجام دهید، زیرا واقعاً برای ما روشن می‌کند که کدام صفحه را می‌خواهید ایندکس کنید یا وقتی ایندکس می‌شود این URL باید چگونه باشد.» (جان مولر).

2. از URL های مطلق استفاده کنید

URL های مطلق در تگ های کنونیکال  می توانند به شما کمک کنند از اشتباهات ناخواسته یا تفسیر بد URL های کنونیکال  توسط موتور جستجو (بر خلاف URL های نسبی) جلوگیری کنید.

URL های مطلق نیز باید شامل https، //، www، و اسلش های انتهایی (در صورت امکان) باشند.

در اینجا مثالی از URL مطلق در تگ کنونیکال  آورده شده است:

<link rel=”canonical” href=”https://www.randomwebsite.com/randompage/” />
و در اینجا نمونه ای از URL نسبی است:

<link rel=”canonical” href=”/randompage/” />

3. از URL های کوچک استفاده کنید

موتورهای جستجو مانند گوگل می توانند در مورد حروف بزرگ و کوچک در URL ها حساس باشند.

بنابراین استفاده از حروف کوچک در URL های کنونیکال  می تواند به شما کمک کند تا ثبات داشته باشید و از مشکلات تکراری در چشم موتورهای جستجو جلوگیری کنید.

به عنوان یک تمرین خوب، سعی کنید از حروف کوچک در URL ها در سرورهای خود استفاده کنید و همچنین آنها را در تگ های کنونیکال  اعمال کنید.

4. کپی های متقابل دامنه را کنونیکال  کنید

تگ های Canonical همچنین می توانند به صفحات اصلی شما از دامنه های دیگر – نه فقط از وب سایت شما – ارجاع دهند.

اگر محتوای تکراری در صفحات یک وب‌سایت دیگر دارید (مثلاً یک پست تغییر کاربری در برخی از سایت‌های خبری)، باید:

از تگ کنونیکال  مرجع خود در صفحه اصلی خود استفاده کنید
تگ کنونیکال  را در صفحه خارجی اعمال کنید و به صفحه اصلی خود ارجاع دهید

با تگ های کنونیکال  از چه چیزی اجتناب کنیم؟

1. چندین نسخه کنونیکال  در 1 صفحه

به تگ های کنونیکال  متعددی که ممکن است به طور تصادفی در HTML یک صفحه ظاهر شوند، توجه کنید.

اگرچه نادر است، اما وجود بیش از 1 تگ کنونیکال  در یک صفحه می تواند باعث سردرگمی موتور جستجو و نادیده گرفتن این سیگنال کنونیکال  شود.

یا همانطور که گوگل رسما اعلام کرد:

در مواردی که چندین اعلامیه rel=canonical وجود دارد، گوگل احتمالاً تمام نکات rel=canonical را نادیده می گیرد. هر منفعتی که یک rel=canonical مشروع ممکن است ارائه کرده باشد از بین خواهد رفت.

2. اجتناب از کنونیکال  در غیر تکراری

هنگام اعمال تگ های کنونیکال  ، همیشه مطمئن شوید که محتوای صفحات تکراری و نسخه اصلی صفحه یکسان یا حداقل تقریباً مشابه هستند.

پیاده‌سازی تگ‌های کنونیکال  در صفحاتی که کاملاً متفاوت هستند ممکن است موتورهای جستجو را سردرگم کند یا کاملاً نادیده گرفته شوند:

یا همانطور که مارتین اسپلیت توضیح داد:

اگر محتوا کاملاً متفاوت باشد یا به اندازه کافی متفاوت باشد که الگوریتم‌ها تصمیم بگیرند که این یک تکراری نیست، در این صورت موضوع کنونیکال  بی‌معنی است.»

3. قوانین کنونیکال  در صفحات صفحه بندی شده

صفحات صفحه بندی شده حاوی محتوای تکه تکه شده در چندین صفحه مختلف است (به عنوان مثال بخش نظرات در وب سایت که به صفحات “1”، “2”، “3” تقسیم شده است).

در این مثال، شما باید همیشه از تگ‌های کنونیکال  خود مرجع در هر صفحه استفاده کنید – و به صفحه «1» از بقیه صفحات صفحه‌بندی شده مراجعه نکنید:

«از آنجایی که این پست در مورد canonicalization است، مهمترین چیزی که باید اجتناب شود، استفاده از rel=canonical در صفحه 2 است که به صفحه 1 اشاره می کند. صفحه 2 معادل صفحه 1 نیست، بنابراین rel=canonical مانند آن نادرست است. ” (جان مولر)

4. Canonical ها را از طریق robots.txt مسدود نکنید

هرگز نباید URL ها را با برچسب های کنونیکال  توسط فایل robots.txt مسدود کنید.

Robots.txt از خزیدن گوگل در صفحات تکراری جلوگیری می کند – بنابراین نمی تواند برچسب کنونیکال  ی را که به نسخه اصلی صفحه ارجاع می دهد، ببیند.

علاوه بر این، مسدود کردن URL هایی که حاوی تگ های کنونیکال  هستند نیز از انتقال رتبه صفحه به نسخه های اصلی شما جلوگیری می کند.

5. از canonical در <body> استفاده نکنید

تگ های کنونیکال  باید همیشه در بخش <head> صفحات شما اعمال شوند – نه در هیچ مکان دیگری در سند HTML.

گوگل به سادگی تگ های کنونیکال  شما را در بخش <body> یا هر مکان دیگری نادیده می گیرد.

6. از حلقه ها و زنجیرهای کنونیکال  خودداری کنید

همیشه باید سعی کنید از تگ های کنونیکال  ی استفاده کنید که مستقیماً به صفحه اصلی ارجاع می دهند تا از حلقه های کنونیکال  (مشابه حلقه های تغییر مسیر) جلوگیری کنید.

به عنوان مثال، استفاده از یک تگ کنونیکال  از صفحه A به صفحه B و سپس از صفحه B به صفحه C، یک زنجیره کنونیکال  ایجاد می کند که می تواند موتورهای جستجو را گیج کند و منابع و زمان آنها را هدر دهد.

Leave a Comment

مطالب پیشنهادی

مشکلات اتصال به سرور در گوگل

گوگل: ما مشکلات اتصال به سرور Server Connectivity Issues را به عنوان یک مشکل کیفیت نمی بینیم در یک پاتوق، یکی از متخصصان سئو از جان مولر درباره مشکلات اتصال به سرور و اینکه چگونه روی خزیدن توسط گوگل تأثیر می‌گذارد، پرسید. آنها اخیراً با مشکلی روبرو شدند که در آن بیش از 55 درصد […]

یادگیری ماشین و سئو

یادگیری ماشینی : پیش بینی الگوریتم های SEO عظیم با پشتوانه ML گوگل یادگیری ماشینی (ML) تأثیر ماندگاری در بسیاری از زمینه‌های تجاری بر جای گذاشته است و شرکت‌های فناوری بیشترین بهره را از آن برده‌اند. گوگل، بزرگترین غول فناوری جهان، از همان ابتدا رهبری تحقیقات ML را بر عهده داشت. کسب و کار اصلی […]

URL ارجاع دهنده یا Referring URL

URL ارجاع دهنده: URL ارجاع چیست؟ URL ارجاع دهنده URL یک صفحه وب است که به صفحه ای در وب سایت شما پیوند می دهد، بنابراین ترافیک را برای شما ارسال می کند. اگر از یک برنامه تجزیه و تحلیل وب استفاده می کنید، می توانید همه URL های ارجاعی را که به وب سایت […]

استراتژی های سئو که نباید نادیده گرفته شود

بهینه سازی موتور جستجو (SEO) یکی از مهمترین جنبه های استراتژی بازاریابی آنلاین هر کسب و کاری است. با این حال، برخی از استراتژی‌های سئو وجود دارد که بسیاری از شرکت‌ها نادیده گرفته می‌شوند، که می‌تواند به رتبه‌بندی و دیده شدن وب‌سایت آنها آسیب برساند. بیش از این، استراتژی‌های سئوی مختلفی وجود دارد که کسب‌وکارها […]

الگوریتم MUM گوگل، مادر همه الگوریتم های جستجو؟

MUM Google با غلبه بر موانع زبانی در انواع رسانه‌های مختلف، «جستجو» را تغییر می‌دهد. آیا MUM اینجا برای بهبود سئو یا منسوخ شدن آن است؟   در سال 2021، Prabhakar Raghavan، معاون ارشد گوگل، از راه اندازی یک مدل هوش مصنوعی جدید به نام Multitask Unified Model (MUM) در رویداد Google I/O خبر داد. […]

Reader Interactions

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Footer

آموزش های جامع

  • سئو (SEO) چیست؟ راهنمای جامع
  • راهنمای جامع انتخاب و خرید دامنه
  • آموزش کامل سئو سایت برای مبتدیان
  • آموزش کامل سئو تصاویر و عکس
  • خدمات سئو، افزایش ترافیک را به درآمد تبدیل کنید.

آخرین مقالات

  • مشکلات اتصال به سرور در گوگل
  • یادگیری ماشین و سئو
  • URL ارجاع دهنده یا Referring URL
  • استراتژی های سئو که نباید نادیده گرفته شود
  • الگوریتم MUM گوگل، مادر همه الگوریتم های جستجو؟
  • اهمیت دسترسی به وب و سئو
  • بهترین استراتژی های لینک سازی کدامند؟
  • کاهش شدید و ناگهانی بازدید سایت
  • سوزاندن سئو Burn SEO
  • 4 دلیل رایج برای شکست یک کسب و کار کوچک
  • 10 روش بد سئو که رتبه گوگل شما را از بین می برد
  • در سئو چه موضوعاتی مطرح می شود؟
  • آیا سئو می تواند شما را میلیونر کند؟ کسب درآمد با سئو
  • خدمات مشاوره سئو را ارائه دهید – مشاوره سئو با درآمد عالی
  • نقش کلمات کلیدی در سئو

اطلاعات تماس وب برتر

آدرس : تهران – خیابان وزراء – پائین تر از بیمارستان مهرگان و بالاتر از پارک ساعی – پلاک ۱۰۸ – مجتمع ولیعصر ۱ – واحد ۱۴۳

تلفن های تماس :
۰۲۱۸۸۱۹۳۶۹۱ – ۰۲۱۸۸۱۹۳۶۹۲ – ۰۲۱۸۶۰۸۴۸۰۶ – ۰۲۱۸۶۰۸۴۸۲۱

فکس : ۰۲۱۸۶۰۸۴۸۲۱

ساعات کاری
۱۰ تا ۱۹ همه روزها به غیر جمعه و روزهای تعطیل

خدمات به صورت آنلاین و از طریق تیکت به صورت 24 ساعت هر روز هفته انجام می شود.

 

بهترین راه پیش بینی آینده ، ساختن آینده است …

وب برتر ارائه دهنده خدمات دیجیتال مارکتینگ با بیشترین رضایت مندی مشتری در ایران (تهران Tehran). طراحی سایت ، طراحی فروشگاه اینترنتی ، سئو و بهینه سازی ، تبلیغات و بازاریابی اینترنتی .

Website design & SEO In Tehran, IRAN

وب برتر، آژانس دیجیتال مارکتینگ در تهران، ارائه خدمات طراحی سایت، سئو، پشتیبانی و ادمین سایت.