بازاریابی درونگرا یا Inbound Marketing در مقابل بازاریابی برونگرا
تعریف بازاریابی درونگرا یا Inbound Marketing چیست؟
بازاریابی درونگرا شکلی از بازاریابی است که در آن گفتگوی مخاطب با کسب و کار یا برند، از طرف مخاطب آغاز میشود.
اگر مجموعهی فعالیتهای شما به شکلی باشد که نخستین بار مشتری احساس کند که به سراغ شما آمده و شما به سمت او نرفته باشید، بازاریابی شما از جنس درونگرا است.
وقتی به بازاریابی سنتی و قدیمی فکر می کنید ، چه چیزی به ذهن شما می رسد؟ پخش تراکت ، ارسال دایرکت میل ، ارسال کاتالوگ از طریق پست ، پخش تبلیغات تلویزیونی و رادیویی ، نصب تابلوهای تبلیغاتی یا بیلبورد billboards در بزرگراه و تکنیک های دیگر از این قبیل؟ اینها به عنوان بازاریابی برونگرا outbound marketing شناخته می شوند و با قدرت اینترنت تا حد زیادی منسوخ شده اند.
اوه ، بازاریابی برونگرا یا outbound marketing هنوز جایی دارد ، اما گران است و بازده پایینی دارد. ارتباط با بازاریابی برونگرا یا outbound marketing کاملاً یک طرفه است. هیچگونه تعامل در فروش ، هیچ علاقه قبلی وجود ندارد ، فقط یک پیام است و امیدواریم افرادی که با آنها تماس می گیرید اطلاعات تماس شما را به خاطر بسپارند و بعداً شما را جستجو کنند.
این را با بازاریابی درونگرا Inbound Marketing یا مقایسه کنید. بازاریابی درونگرا Inbound Marketing ارتباطی دو طرفه بین شما و کاربران است. شما اطلاعات را منتشر می کنید و سعی می کنید آنها تعاملی باشند و کاربران از طریق جستجو ، رسانه های اجتماعی ، منابع و سایر منابع شما را پیدا می کنند.
بازاریابی درونگرا یا Inbound Marketing فرایندی است که دارای چندین مرحله است.
1. با جذب افراد غریبه از طریق کانال ها و رسانه های مختلف ، آنها را به بازدیدکننده تبدیل کنید.
2. با تشویق بازدیدکنندگان با دعوت به اقدام در صفحات فرود خود ، آنها را به سرنخ تبدیل کنید.
3. با بستن قرارداد با مکالمه دو طرفه ، مشتریان بالقوه را به مشتری تبدیل کنید.
4- با فراتر رفتن از انتظارات و تشویق مشتریان به معرفی بیشتر خود ، آنها به طرفداران شما تبدیل می شوند و مشتریان دیگران را به شما معرفی می کنند
بنابراین چه کانالهایی در بازاریابی محدود مورد توجه قرار می گیرند و چگونه می توانید از آنها برای تجارت خود استفاده کنید؟
وبلاگ و محتوای آموزشی و آموزنده “Attract With Blogging”
گفتن یک کسب و کار برای استفاده از وبلاگ در حال حاضر یک خبر قدیمی است ، اما هنوز هم توصیه بسیار ارزشمندی است. وبلاگ شما یکی از قوی ترین کانال های بازاریابی ورودی است که دارید. این فضایی است که می توانید به طور کامل کنترل کنید ، جایی که می توانید نظرات ، بینش و اطلاعات خود را برای عموم به نمایش بگذارید. هر صفحه در وبلاگ شما مسیری است که کاربر می تواند برای ورود به قیف بازاریابی ورودی شما پیدا کند. هرچه صفحات بیشتری داشته باشید ، احتمال بیشتری وجود دارد که کاربر به سایت شما راه پیدا کند – با فرض اینکه این صفحات به اندازه کافی ارزشمند هستند که توجه آنها را جلب کند. لحظه ای که کیفیت پایین بیاید ، ممکن است آن صفحات لاستیکی هم باشند ، بنابراین تعداد زیادی جهش خواهید دید.
جذب رسانه ها یا صفحات اجتماعی “Attract With Social Media”
رسانه های اجتماعی داشتن یک وبلاگ و یک محتوا جامد را از بین می برند ، اما به خودی خود یک عالم کوچک هستند. وبلاگ شما ارزشمند است ، اما هنوز هم اغلب منفعل است. نمایه رسانه های اجتماعی محلی است که کاربران بالقوه شما می توانند بلافاصله سئوال بپرسند و منطقی انتظار پاسخ سریع را داشته باشند.
مخاطبان شما در صفحات اجتماعی با شما در ارتباط هستند ، این ارتباط به صورت تعاملی و به بهترین روش انجام می شود ، مانند یک مذاکره چهر ه به چهره و همانقدر مهم می باشد .
مخاطبان شما در صفحات اجتماعی شما را دنبال می کنند ، هر بار که این اتفاق می افتد ، این یک گشایش برای یک قلاب ( امکان ) فروش است. شبکه های اجتماعی مختلف مخاطبان متفاوتی را ارائه می دهند ، بنابراین انتخاب شبکه های مناسب برای استفاده از آن به عنوان یک کانال بازاریابی ورودی ضروری است.
با سئو SEO و جستجوی ارگانیک جذب شوید
سئو SEO و به همراه آن جستجوی ارگانیک ، راه دیگری است که بازاریابی شما بر وجود وب سایت شما تأثیر می گذارد. اما برخلاف شبکه های اجتماعی ، این شبکه نمی تواند به تنهایی بایستد. سئو هنر بهینه سازی محتوای موجود برای نمایش در موتورهای جستجو است. مخاطبان خود را بشناسید ، محصولات خود را بشناسید و بدانید مردم چگونه آنچه را که می خواهند را جستجو و پیدا می کنند. هنگامی که همه این موارد را می دانید ، می توانید محتوای خود را طوری تنظیم کنید که تضمین کند محتوای شما هنگام جستجو ظاهر می شود ، بنابراین آنها را به قیف شما وارد می کند.
جذب با بهینه سازی صفحه “Attract With Page Optimization”
بهینه سازی صفحه مشابه بهینه سازی موتورهای جستجو است ، با توجه به تجربه کاربر. هدف شما از بهینه سازی یک صفحه این است که ورود خواننده جدید را به بهترین شکل ممکن انجام دهید ، مطالب شما را ببیند ، فراخوانی به عمل یا CTA خود را مشاهده کرده و قیف را به صفحات محصول خود برسانید ، جایی که در حالت ایده آل آنها تبدیل می شوند. در واقع این امر اغلب به چندین بار مراجعه مکرر ، محتوای با کیفیت بالا ، محصولات ایده آل ، قیمت پایین و سایر ابزارهای جذب کاربر نیاز دارد ، اما همه اینها به یک چیز خلاصه می شود. تبدیل کاربر را تا حد ممکن آسان می کند.
تبدیل با فراخوان عمل “Convert With Calls to Action”
کسب و کارهای مختلف همواره در تلاشند تا به هر روشی شده نسبت به رقبایشان، سهم بیشتری از بازار را به خود اختصاص دهند. بدیهی است که امروزه اینترنت و شبکههای اجتماعی از اصلیترین ابزارهای بازاریابی به حساب میآیند. اما سوال اینجاست که کسب و کارها در فضای دیجیتال به دنبال چه چیزی هستند؟
خب، بدیهی است که کسب و کارها تمایل دارند مخاطبان وارد وبسایتشان شده، کالاها و خدماتشان را مشاهده کنند و در نهایت، آنها را بخرند. در اینجا، این پرسش مطرح میشود که آیا کاربران با مشاهده وبسایت، خود به خود از ما خرید میکنند؟ اگر پاسخ منفی است، چگونه باید آنها را به سوی خود دعوت کرد و ابزارهای لازم برای این کار چه هستند؟
Call to Action یا فراخوان عمل که روشی مهم در تبدیل کاربر به مشتری است.
فراخوان عمل یا CTA (مخفف Call To Action)، به زبان ساده عبارت است از دعوت از افراد برای انجام کاری! اما چه کسی، چه کسی را به چه کاری دعوت میکند؟
در بازاریابی، به خصوص در بازاریابی دیجیتال، فراخوان عمل دستوری است که مخاطب را وادار به انجام یک واکنش از پیش طراحی شده میکند. استفاده از عباراتی چون “برای کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید” یا “همین حالا از ما خرید کن” مثالهایی از این دستورها هستند.
معمولاً هدف از طراحی Call to Action فروش کالا و خدمات است، اما میتوان برای دریافت اطلاعات کاربر یا افزایش ثبتنام کاربران در سایت نیز از فراخوانهای عمل استفاده کرد. گاهی اوقات، بازاریابان دیجیتال CTAها را به صورت پیشنهادهای ویژه در زمان محدود طراحی میکنند؛ عباراتی مانند “فقط 24 ساعت فرصت داری که محصول ما رو با 50% تخفیف خریداری کنی” یا “60% تخفیف برای 50 تماس گیرنده اول” (در ادامه این موضوع را دقیقتر بررسی میکنیم).
برای آنکه مخاطب به حرف شما گوش کند، محصول شما را بخرد یا حتی بر روی دکمهای که میخواهید کلیک کند، باید دلیل محکمی داشته باشد. به همین دلیل است که کلید موفقیت فراخوان عمل، نیاز آن فرد به محصول یا خدمات شماست. مثالهای ساده دیگر از CTA، درخواستهایی مانند “ثبتنام کن”، “رنگ مورد علاقهات رو انتخاب کن”، “تاحالا این ویدیو رو دیدی؟” باشند
فراخوانی برای عمل می تواند اشکال مختلفی داشته باشد ، از متن گرفته تا گرافیک تا حاشیه نویسی های ویدئویی. در اصل ، همه آنها یک چیز هستند ؛ تشویق ظریف یا نه چندان ظریف برای کاربر برای انجام عملی که شما می خواهید انجام دهد. شاید صفحه فیس بوک شما را دنبال می کند ، شاید در خبرنامه شما ثبت نام می کند یا شاید محصول شما را خریداری می کند. نتیجه یکسان است شما از متقاعد کننده ترین زبان خود برای جلب توجه کاربران به خواسته شما استفاده می کنید.
صفحات فرود یا لندینگ پیج ” Convert With Landing Pages”
صفحه فرود شما از نظر فنی ، هر صفحه ای است که کاربر پس از یافتن سایت شما روی آن فرود می آید. در مورد ترافیک ارگانیک ، شما هیچ کنترلی ندارید. این صفحه ای است که در جستجو نمایش داده می شود. برای سایر کانال های بازاریابی ، مانند تبلیغات ، پست های رسانه های اجتماعی و سایر پیوندها ، شما بر اولین چیزی که کاربر هنگام کلیک مشاهده می کند ، کنترل کامل دارید. بنابراین ، می توانید صفحات فرود خود را برای بهترین نرخ تبدیل بهینه کنید.
یعنی یک صفحه فرود باید بتواند در بدست آوردن سرنخ های فروش و حتی فروش به شما کمک کنند .
تبدیل با پایگاه داده تماس”Convert With a Contact Database”
چندین مورد از مطالب قبلی در این لیست به دنبال ثبت نام کاربران برای لیست پستی شما هستند. این فهرست پستی یک پایگاه داده قوی از اطلاعات تماس برای کاربرانی است که در یک مرحله به اندازه کافی به کسب و کار و محصول شما علاقه مند بودند تا بخواهند بیشتر بدانند. می توانید از این اطلاعات استفاده کنید.
برای تبلیغ و بازاریابی محصولات خود یک فهرست از کسانی که مشتریان احتمالی شما هستند را ایجاد کنید و نقشه ای برای معرفی بهتر خود، محصولات و خدماتتان پیدا کنید. اما اگر شما هر نقشه ای دارید و این فهرست در دسترس شما هست ، شما اول باید به فکر جمع آوری و تکمیل این فهرست از مشتریان بالقوه باشید .
تبدیل با کمپین های ایمیل “Convert With Email Campaigns”
هنگامی که یک کاربر در لیست پستی شما ثبت نام می کند ، بلافاصله فرصت دارید از آنها تشکر کرده و یک کمپین ایمیل تخصصی ایجاد کنید تا او را تشویق به خرید محصول یا استفاده از خدمات خود کنید . فرایند معمولی این است که به آنها در مورد مشکلی که محصول شما برطرف می کند . فقط در پایان نشان می دهید که راه حل آن مشکل را دارید.
یعنی کافی است شما نشان بدهید که با خدمات و محصولات آنها ارزش افزوده دارید، کار و زندگی آنها را بهتر می کنید. آنها باید باید فکر کنند با خرید محصولات شما نیازی را برطرف کرده اند . آنها به کیفیت و معامله ای بی دردسر انجام داده اند .
محصولات و خدمات با کیفیت
هنگامی که یک کاربر متقاعد شد که محصول شما را خریداری می کند ، شما معامله را با موفقیت انجام داده اید. ایا کار دیگر برای انجام دادن ندارید ؟ در واقع ، کاربران انتظار پشتیبانی و رضایت مستمر از محصولاتی را که می خرند ، دارند.
اگر محصولی که ارسال می کنید از سطح پایین تری برخوردار باشد ، آنها با شما تماس می گیرند. تعداد زیادی از این نظرات منفی مانعی در قیف فروش شما ایجاد می کند و دیگر کاربران را از تبدیل باز می دارند. این وظیفه شماست که مطمئن شوید با کیفیت محصول یا خدماتی که به آنها فروخته اید از انتظارات آنها فراتر رفته اید.
رضایت از خدمات بعد از فروش
مشتریان شما می توانند بهترین مبلغان شما باشند و یا در صورت نارضایتی می توانند تبلیغات منفی در مورد کسب و کار، برند و محصولات شما داشته باشند.در مواردی که محصول شما نیاز به پشتیبانی دارد ، یا کاربر در استفاده از آن به کمک نیاز دارد ، خدمات به مشتریان مطرح می شود.
ایده “درست کردن کارها” ، اصلی ترین خدمات به مشتری است. برای اطمینان از اینکه محصول شما پشتیبانی می شود ، شهرت ایجاد کنید و حسن نیت کاربران خود را به دست آورید. این می تواند هزینه داشته باشد ، اما بر حسن شهرت و معروفیت شما می افزاید و شما تبدیل به یک برند قابل اعتماد می شوید .