هر آنچه که باید در مورد نرخ پرش Bounce Rates بدانید

آیا باید نگران نرخ پرش وب سایت خود باشید؟

آره. قطعا!

این یک معیار مهم است که نه تنها به شما در مورد تأثیر احتمالی سئوی وب سایت شما در آینده نزدیک می گوید، بلکه در مورد «چسبندگی»، سطح تعامل و کیفیت محتوا وب سایت شما نیز توضیح می دهد.

در این پست وبلاگ، ما قصد داریم در مورد بسیاری از مفاهیم مهم در مورد نرخ پرش صحبت کنیم. در پنج دقیقه بعدی خواندن این پست وبلاگ، احتمالاً همه چیزهایی را که باید در مورد نرخ پرش وب سایت خود بدانید، یاد خواهید گرفت.

آماده؟

بیایید شروع کنیم.

نرخ پرش Bounce Rate چیست؟

بسیاری از وب مسترها و بازاریابان محتوا اغلب اصطلاح «نرخ پرش» را با «نرخ خروج  Exit Rate» اشتباه می گیرند. این دو اصطلاح بسیار متفاوت از یکدیگر هستند و معانی مختلفی دارند و بنابراین نباید آنها را با هم اشتباه گرفت.

نرخ پرش وب سایت شما، درصد بازدیدکنندگانی را نشان می دهد که در یک صفحه وب قرار می گیرند و سپس وب سایت شما را بدون کلیک کردن روی پیوند دیگری ترک می کنند.

از طرف دیگر، نرخ خروج از یک وب سایت فقط افرادی را نشان می دهد که به سادگی از یک صفحه وب خارج می شوند. این بازدیدکنندگان ممکن است قبلاً از صفحات دیگری در وب سایت شما بازدید کرده باشند، اما نرخ خروج چیزی در مورد آن به شما نمی گوید.

بنابراین، همانطور که می بینید، این دو معیار متفاوت هستند و به شما کمک می کنند تا جنبه های مختلف وب سایت خود را تجزیه و تحلیل کنید.

نرخ پرش به شما چه می گوید؟

اگرچه نرخ پرش به اندازه کافی تعریف ساده ای دارد، اما تجزیه و تحلیل نرخ پرش وب سایت شما می تواند کمی دشوار باشد.

شاید به همین دلیل است که بسیاری از وب مسترها در خواندن آن شکست می خورند و وب سایت خود را بر این اساس بهبود می بخشند.

به طور کلی، نرخ پرش بالا برای وب سایت شما مضر است.

این نشان می دهد که محتوا – و ساختار – وب سایت شما به اندازه کافی جذاب نیست که توجه خوانندگان شما را جلب کند.

با این حال، گاهی اوقات، اعداد ممکن است دروغ باشند.

آیا نرخ پرش بالا همیشه یک سیگنال بد است؟

اغلب اوقات، نرخ پرش بالا به معنای خبر خوب نیست. اما در برخی از سناریوها، معنایی ندارد. همه چیز به نوع وب سایت شما و اهداف آن بستگی دارد.

به عنوان مثال، اگر یک وب سایت تجاری با قیف فروش عمیق هستید، یکی از اهداف اصلی محتوای شما این است که خوانندگان خود را از بالای محتوای قیف به صفحه فرود هدایت کنید. درست؟

اگر بازدیدکنندگان صفحه اول را بخوانند و وب سایت شما را ترک کنند، هرگز به انتهای قیف فروش نخواهند رسید. این منجر به نرخ پرش بالا می شود و نشان می دهد که وب سایت شما اهداف  خود را برآورده نمی کند.

نرخ پرش بالا، در این شرایط، نشانه واضحی از یک علامت بد است.

از سوی دیگر، ممکن است یک وب سایت تجاری داشته باشید که هدف اصلی آن برقراری تماس بازدیدکنندگان با شما از طریق ایمیل یا تلفن است.

در این سناریو، نیازی به کلیک کردن بازدیدکنندگان روی صفحه دیگری ندارید. آن‌ها می‌توانند تمام اطلاعات مورد نیاز خود را از یک «صفحه تماس» دریافت کنند و به محض اینکه آن اطلاعات را به دست آوردند، فوراً از آن خارج می‌شوند.

مطمئن باشید که به دلیل آن نرخ پرش بالایی خواهید داشت، اما این نشانه بدی نخواهد بود. این به این دلیل است که وب سایت/صفحه وب شما هدف خود را از دادن اطلاعات تماس شما به آنها محقق کرده است. نیازی به کلیک بر روی لینک دیگری و در نتیجه کاهش نرخ پرش سایت شما نداشت.

نرخ پرش خوب چیست؟

این همیشه به جایگاهی که در آن هستید بستگی دارد.

در برخی از سوله ها، نرخ پرش می تواند تا 35 تا 40 درصد کاهش یابد. برعکس، در برخی از سوله ها، داشتن نرخ پرش تا 80 درصد خیلی غیر معمول نیست.

بنابراین، در مجموع، بستگی به جایگاه خاصی دارد که در آن قرار دارید.

به طور کلی، اگر یک وب سایت انتشاراتی با تعداد زیادی پست وبلاگ دارید، نرخ پرش حدود 70٪ خوب است.

مزایای نرخ پرش پایین

می‌توانیم با خیال راحت فرض کنیم که تقریباً در همه موارد، نرخ پرش پایین نشانه خوبی است.

اما چرا اینطور است؟ چرا نرخ پرش پایین برای وب سایت شما خوب است؟

در واقع، داشتن نرخ پرش پایین چندین مزیت دارد. در زیر به برخی از مزایای عمده آن اشاره می شود:

1. نرخ پرش پایین = تعامل بهتر

اگر وب سایت شما نرخ پرش پایینی داشته باشد، نشان می دهد که بازدیدکنندگان وب سایت شما تنها پس از خواندن یک صفحه آن را ترک نمی کنند. آنها همچنین روی پیوندهای داخلی دیگر کلیک می کنند و پست ها و صفحات بیشتری را می خوانند.

همه اینها در نهایت به تعامل بهتر کاربر تبدیل می شود.

تعامل بیشتر کاربر به معنای فالوور وفادارتر، افزایش بازدید از صفحه، تبدیل بیشتر و سود بیشتر است.

2. نرخ پرش و سئو

یکی دیگر از مزایای بسیار مهم داشتن نرخ پرش پایین این است که به سئوی وب سایت شما کمک می کند.

همانطور که موتورهای جستجو هوشمندتر می شوند، آنها بیشتر و بیشتر بر روی تعامل کاربر برای عوامل رتبه بندی موتورهای جستجو تمرکز می کنند.

اگر موتورهای جستجو بر این باورند که یک وب سایت برای مخاطبان هدف خود مفید است، آن را در رتبه بالاتری در موتورهای جستجو قرار می دهند. در غیر این صورت، آن را جریمه می کنند و در SERP ها تنزل می دهند.

این یکی از دلایلی است که سیگنال های اجتماعی و بک لینک ها به فاکتورهای مهم رتبه بندی تبدیل می شوند و بهینه سازی کلمات کلیدی ارزش و تاثیر خود را از دست می دهد.

به هر حال، نرخ پرش بالا سیگنال های منفی ارسال می کند

مقاله مرتبط: سئو چیست؟ راهنمای جامع سئو سایت

موتورهای جستجو این نشان می دهد که بازدیدکنندگان وب سایت دیگر محتوای وب سایت شما را به اندازه کافی جذاب نمی بینند تا روی آنها کلیک کنند.

از طرف دیگر، اگر یک وب سایت دارای نرخ پرش بسیار پایین باشد، سیگنال های مثبتی را به موتورهای جستجو ارسال می کند.

موتورهای جستجو مانند گوگل بر این باورند که وب سایت مذکور دارای محتوای مفید زیادی است – که بازدیدکنندگان آن را بسیار جالب و مفید می دانند. به هر حال، نرخ پرش پایین نشان دهنده این است که آنها پس از خواندن تنها یک صفحه، کار را ترک نمی کنند. در عوض، آن‌ها پست‌های وبلاگ دیگر را چنان جذاب و مفید می‌یابند که روی آن‌ها نیز کلیک می‌کنند.

به دلیل این پدیده، موتورهای جستجو چنین وب سایت هایی را با نرخ پرش پایین تبلیغ می کنند، بنابراین کاربران بیشتر و بیشتری ممکن است آن مطالب مفید را پیدا کنند.

کلمات پایانی

نرخ پرش یک معیار مهم است که باید در صورت امکان آن را به دقت بررسی کنید.

این نه تنها مزایای فنی سئو دارد، بلکه نشانگر خوبی برای حرکت وب سایت شما به سمت آن است.

اگر نرخ پرش غیر منطقی بالاتری دارید، به این معنی است که محتوا، ساختار وب سایت و ناوبری وب سایت شما ممکن است مشکلاتی داشته باشند که باید در اسرع وقت اصلاح شوند. نرخ پرش بالاتر نیز یکی از بهترین شاخص هایی است که ممکن است برای افزایش کیفیت و سطح تعامل محتوای وبلاگ خود به آن نیاز داشته باشید.

از سوی دیگر، اگر وب سایت شما یک وب سایت انتشاراتی با پست های وبلاگ زیاد نباشد، ممکن است اهداف متفاوتی داشته باشد، به عنوان مثال، تولید سرنخ های تلفنی. چنین وب سایتی نرخ پرش بسیار بالایی خواهد داشت، اما مشکلی نخواهد بود زیرا هدف اصلی خود را برای ایجاد سرنخ برآورده می کند.

اگر می خواهید بدانید چگونه می توانید نرخ پرش وب سایت خود را کاهش دهید، مطالب زیر را بخوانید

8 ترفند در مورد کاهش نرخ پرش Bounce Rate وب سایت

دیدگاه‌ خود را بنویسید