سئو یا بهینه سازی موتورهای جستجو ترکیبی از چیزهای زیادی است.
برخی از جنبه های اصلی سئو عبارتند از:
- تحقیق کلمات کلیدی،
- پیاده سازی کلمات کلیدی،
- اطلاعات متا،
- سئوی درون صفحه،
- بک لینک ها،
- سرعت بارگذاری وب سایت؛
- سئو تصاویر
- سئو موبایل
اگرچه اینها موضوعاتی هستند که معمولاً سئوکاران درباره آن صحبت می کنند، اما تنها عواملی نیستند که بر روی یک سایت تاثیر می گذارند. رتبه بندی وب سایت در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERP).
در واقع، بیش از 200 عامل رتبه بندی موتورهای جستجو وجود دارد که به تعیین موقعیت یک وب سایت در موتور جستجو کمک می کند.
یکی از این عوامل مهم، نقش ساختار وب سایت است که به طور مستقیم و غیرمستقیم بر بسیاری از زمینه های مهم بهینه سازی موتورهای جستجو تأثیر می گذارد.
در این پست وبلاگ، ما قصد داریم در مورد ساختار وب سایت، معنای آن، چرایی اهمیت آن و بهترین روش هایی که باید دنبال کنید، بحث عمیقی داشته باشیم.
ساختار وب سایت (website structure) چیست؟
ساختار وب سایت به نحوه سازماندهی و ساختار محتوا و صفحات یک سایت اشاره دارد.
همانطور که می دانید اکثر وب سایت ها معمولا دارای صفحات وب زیادی هستند.
این صفحات می توانند درباره شرکت (به عنوان مثال، درباره ما، تیم، بیانیه ماموریت) یا محتوای آموزنده (مانند پست های وبلاگ، مقالات سفید، مطالعات موردی، مصاحبه ها، اخبار صنعت و غیره) باشند.
ساختار وب سایت شما به نحوه سازماندهی این صفحات وب متعدد بستگی دارد. صاحب وب سایت معمولا چندین ابزار دارد که می تواند از آنها برای سازماندهی صفحات یک سایت استفاده کند. این ابزارها عبارتند از:
- کلید واژه ها
- دسته بندی ها
- زیر مجموعه ها
- برچسب ها
- لینک های داخلی
- ناوبری وب سایت
چرا ساختار وب سایت مهم است؟
ساختار وب سایت شما به چند دلیل مهم است.
اول، با رشد وب سایت ها، اندازه و تعداد صفحات وب افزایش می یابد.
این امر منجر به ایجاد وب سایت های شلوغ تر می شود که هم برای موتورهای جستجو و هم برای بازدیدکنندگان انسانی، پیمایش آنها دشوار است.
مگر اینکه وب سایت شما ساختار منظمی داشته باشد – و همه انواع مختلف صفحات وب به شیوه ای منطقی و معقول سازماندهی شده باشند – یافتن اطلاعات برای هر کسی (بازدیدکنندگان وب سایت یا خزنده های موتور جستجو) بسیار دشوار خواهد بود.
بنابراین، ساختار یک وب سایت مهم است، زیرا:
-
پیمایش آسان خزنده های گوگل
به خزنده های موتورهای جستجو کمک می کند تا صفحات وب را پیدا کرده و فهرست بندی کنند
یکی از بزرگترین اهداف هر وب سایت کسب رتبه در صفحات نتایج موتورهای جستجو برای کلمات کلیدی و پرس و جوهای مرتبط است.
گاهی اوقات، خزنده های موتورهای جستجو نمی توانند به راحتی صفحات وب را در یک سایت پیدا کنند، به آنها دسترسی پیدا کرده و فهرست بندی کنند. این بدان معناست که حتی اگر یک صفحه وب با یک عبارت جستجو مرتبط باشد، ممکن است در گوگل رتبه بندی نشود – زیرا خزنده موتور جستجو نمی تواند آن را پیدا و فهرست کند.
اگر وب سایتی با ساختار مناسب دارید، ممکن است به کاهش احتمال وقوع آن کمک کند.
خزندههای موتورهای جستجو ممکن است خزیدن و فهرستبندی صفحات وب در یک وبسایت با ساختار مناسب را آسانتر بدانند.
2. کاربری آسان
به بازدیدکنندگان وب سایت کمک می کند تا محتوای مناسب را راحت تر پیدا کنند
در سئوی مدرن، تجربه کاربر یک عامل بسیار مهم رتبه بندی موتورهای جستجو است. اگر بازدیدکنندگان وب سایت شما تجربه خوبی نداشته باشند، گوگل نمی خواهد سایت شما را در رتبه بالاتری در SERP ها قرار دهد.
یکی از بزرگترین دلایلی که باعث می شود بازدیدکنندگان تجربه کاربری خوبی در یک سایت نداشته باشند، ساختار درهم ریخته وب سایت است.
اگر بازدیدکنندگان نتوانند صفحه مناسب را در چند ثانیه اول پیدا کنند، ممکن است از وب سایت خارج شوند. این منجر به نرخ تعامل ضعیف می شود: نرخ پرش بالا، زمان ماندگاری کم و غیره.
سپس همه این عوامل توسط گوگل و سایر موتورهای جستجو در نظر گرفته می شود تا مشخص شود که آیا یک وب سایت را در صفحات نتایج موتور جستجو ارتقاء داده یا تنزل می دهند.
3. ایجاد احتمالی کلمات کلیدی آدمخوار (keyword cannibalization)
آدم خواری کلمات کلیدی به زمانی اشاره دارد که یک وب سایت دارای چندین صفحه است که در مورد یک موضوع بحث می کنند یا یک کلمه کلیدی یا عبارت کلیدی را هدف قرار می دهند.
در نتیجه، از آنجایی که چندین صفحه یک عبارت کلیدی را هدف قرار می دهند، ترافیک ممکن است تقسیم شود. این ممکن است بر نرخ تبدیل و درآمد نیز تأثیر بگذارد.
همچنین، چندین صفحه در یک وب سایت ممکن است با یکدیگر رقابت کنند زیرا عبارت کلیدی یکسانی را هدف قرار می دهند.
ساختار ضعیف وب سایت به احتمال زیاد منجر به مشکلات آدم خواری کلمات کلیدی می شود.
از سوی دیگر، اگر دستهبندیهای مجزایی از موضوعات و کلمات کلیدی وجود داشته باشد، شانس کمتری برای هدف قرار دادن چند صفحه یک عبارت کلیدی مشابه وجود خواهد داشت.
درباره آدم خواری کلمات کلیدی و نحوه حل آن بیشتر بیاموزید.
بهترین راه برای ساختار وب سایت شما
اگرچه روشهای مختلفی برای ساختاردهی وبسایت شما وجود دارد، بهترین روش این است که سطوح یا لایههای متعددی داشته باشید – هر کدام با یک تعریف متمایز.
این سطوح می توانند عبارتند از: صفحه اصلی، دسته بندی ها و پست های وبلاگ فردی.
همچنین می توانید صفحات وب خود را بر اساس کلمات کلیدی یا موضوعات سازماندهی کنید. در حالت ایده آل، ساختار سایت باید شبیه یک هرم باشد.
ستون ها و خوشه ها (Pillars and Clusters)
استراتژی ستون و خوشه یک استراتژی نسبتا جدید است، اما ممکن است به شما در تعریف و سازماندهی ساختار محتوا در وب سایت خود کمک کند.
این استراتژی دارای سه جزء است:
محتوای ستونی (Pillar content):
محتوای ستونی یک محتوای طولانی است (به عنوان مثال، بیش از 5000 کلمه) در یک کلمه کلیدی نسبتاً گسترده، به عنوان مثال، راه حل مدیریت ناوگان.
خوشه ها (Clusters):
خوشه ها به دسته ای از مقالات پشتیبان اشاره دارند. این سو
مقالات ارسالی نسبتا کوتاهتر از محتوای ستون هستند (مثلاً 1200 تا 1500 کلمه) و کلمات کلیدی طولانی را هدف قرار می دهند، به عنوان مثال، مزایای راه حل مدیریت ناوگان، نحوه خرید راه حل مناسب مدیریت ناوگان، نحوه افزایش کارایی با مدیریت ناوگان راه حل و غیره.
پیوندها(Links):
پیوندهای داخلی بخش بسیار مهمی از این استراتژی هستند. یک پست ستونی باید به هر مقاله پشتیبان در یک خوشه پیوند داده شود و بالعکس.
در نهایت، با خوشه های متعدد (که هر کدام بر یک موضوع خاص و کلمه کلیدی گسترده متمرکز شده اند)، ساختار وب سایت و محتوا ممکن است به این شکل باشد.

منبع تصویر: Hubspot
چگونه ساختار وب سایت خود را بهبود بخشیم
به غیر از اتخاذ روش ستون و خوشه برای بهبود ساختار وب سایت و محتوای خود، می توانید از نکات زیر نیز استفاده کنید:
1. بهبود ناوبری وب سایت
ناوبری یک وب سایت نقش بسیار مهمی دارد. حتی اگر ساختار وب سایت بصری ندارید، یک سیستم ناوبری خوب به بازدیدکنندگان کمک می کند تا اطلاعات لازم را به راحتی پیدا کنند.
این به بهبود نرخ تعامل در سایت شما کمک می کند، که احتمالاً تأثیر مثبتی بر رتبه بندی سایت در SERP ها خواهد داشت.
2. محتوای قدیمی را حذف کنید
بسیاری از وب سایت ها دارای چندین صفحه وب قدیمی هستند که دیگر مرتبط نیستند، به عنوان مثال، تبلیغات قدیمی، فروش فلش، محصولات متوقف شده. اینگونه صفحات قدیمی را حذف کنید.
3. دسته ها و برچسب ها را مجدداً مشاهده کنید
همانطور که وب سایت ها به هم ریخته می شوند، دسته ها می توانند بیش از حد بزرگ و متورم شوند. ممکن است ایده خوبی باشد که به طور دوره ای دسته ها را مرور کنید و زیر شاخه های بیشتری ایجاد کنید.
به عنوان یک قاعده کلی، هیچ دسته ای نباید 2 برابر اندازه هر دسته دیگری باشد.
4. بهبود ساختار پیوند داخلی
اطمینان حاصل کنید که صفحات وب مرتبط در سایت شما با یکدیگر مرتبط هستند.
ساختار پیوند داخلی قوی به بهبود نرخ پرش در سایت کمک می کند. همچنین ممکن است به خزنده های موتورهای جستجو کمک کند تا صفحات وب را به طور کارآمدتر و موثرتر پیدا کنند.
5. نقشه سایت داشته باشید
داشتن نقشه سایت همچنین می تواند یافتن و فهرست بندی صفحات وب را برای خزنده های موتورهای جستجو آسان تر کند.
یک وب سایت کوچکتر لزوماً نیازی به نقشه سایت ندارد. با این حال، وب سایت هایی با تعداد زیادی صفحات وب باید دارای یکی باشند. نقشه سایت به ویژه برای وب سایت هایی که صفحات وب ایزوله شده زیادی دارند اهمیت پیدا می کند.
“در بیشتر موارد، وب سایت شما از داشتن نقشه سایت سود می برد.” – دانیل ویزبرگ، گوگل.
نتیجه
بهبود ساختار وب سایت شما باید یک فرآیند مداوم باشد. بازبینی منظم آن و شناسایی راه هایی که می تواند به شما در بهبود آن کمک کند، می تواند تأثیر مثبتی بر عملکرد کلی سئو سایت داشته باشد.
دیدگاهتان را بنویسید