6 دلیل احتمالی برای نرخ پرش بالا (و نحوه رفع مشکل)

نرخ پرش بالا نشانه بسیاری از مواردی است که ممکن است در وب سایت شما اشتباه باشد. این شامل محتوای ضعیف، تجربه کاربری بد، و سیستم ناوبری غیرقابل دسترس یا طراحی وب سایت غیرمنتظره است.

اگر با نرخ پرش بالا دست و پنجه نرم می کنید، دانستن دلایل دقیق آن بسیار مهم است. بدون دانستن علت اصلی نرخ پرش بالا، نمی توانید آن را برطرف کنید. در این پست، ما قصد داریم چند دلیل احتمالی که چرا برخی از وب سایت ها ممکن است نرخ پرش بالایی داشته باشند را مورد بحث قرار دهیم. ما همچنین نکاتی را در این راه به اشتراک می گذاریم که چگونه می توانید مشکل را برطرف کنید و نرخ پرش را کاهش دهید تا وب سایت خود را سئو دوستانه تر کنید.

با این حال، قبل از اینکه به آن بپردازیم، بیایید با بحث در مورد نرخ پرش و تأثیر آن بر رتبه‌بندی موتور جستجوی وب‌سایت شروع کنیم.

نرخ پرش چیست؟

گوگل نرخ پرش را اینگونه تعریف می کند:

نرخ پرش، جلسات تک صفحه ای تقسیم بر تمام جلسات یا درصدی از تمام جلسات سایت شما است که در آن کاربران تنها یک صفحه را مشاهده کرده و تنها یک درخواست را به سرور تجزیه و تحلیل داده اند.

اگر این یک تعریف گیج کننده است، در اینجا یک نسخه ساده تر است.

نرخ پرش یک وب سایت به درصد افرادی اطلاق می شود که در یک صفحه وب سایت قرار می گیرند و بدون کلیک بر روی هیچ پیوندی (مثلاً اقدامی مانند کلیک کردن بر روی CTA) یا هر صفحه وب دیگری را ترک می کنند.

آیا نرخ پرش مهم است؟

بله. نرخ پرش مهم است.

همانطور که در ابتدا بحث کردیم، نرخ پرش بالا نشان دهنده چندین مشکل در یک وب سایت است – از طراحی ضعیف وب سایت گرفته تا محتوای با کیفیت پایین.

به طور خابص، نرخ پرش ضروری است زیرا:

نرخ پرش بالا نشان می‌دهد که اکثر بازدیدکنندگان وب‌سایت تبدیل نمی‌شوند، یعنی روی هیچ پیوندی کلیک نمی‌کنند یا اقدامی را که می‌خواهید انجام نمی‌دهند.
دوم، نرخ پرش نیز ممکن است تأثیر مستقیمی بر رتبه بندی یک وب سایت در موتورهای جستجو داشته باشد. یک مطالعه ارتباط مستقیمی بین نرخ پرش پایین و رتبه بندی بالاتر موتورهای جستجو نشان داد.

 

دلایل بالا بودن نرخ پرش چه می تواند باشد؟

پس بیایید به موضوع اصلی خود بپردازیم.

اگر وب سایت شما نرخ پرش بالایی دارد چه دلایلی می تواند داشته باشد؟

در اینجا تعداد کمی از آنها هستند.

1. محتوای با کیفیت پایین

اگر یک صفحه وب محتوای با کیفیت پایینی داشته باشد، تصور منفی قابل توجهی ایجاد می کند. در نتیجه، کاربران برای بررسی سایر صفحات در وب سایت ترغیب نمی شوند. این منجر به نرخ پرش بالا می شود.

ثانیاً، اگر محتوا جالب، مفید یا فریبنده نباشد، کاربران نیز اقدام مورد نظر خود را انجام نمی دهند – به عنوان مثال، روی دکمه تماس به اقدام کلیک کنند. این کار باعث افزایش نرخ پرش نیز می شود.

2. اگر صفحه وب به معنای انتظارات بازدیدکننده نیست، محتوا بی ربط به مورد جستجو است.

هنگامی که کاربران آنلاین از یک صفحه وب بازدید می کنند، انتظارات خاصی از آن دارند. اکثر بازدیدکنندگان وب سایت به دنبال نوعی اطلاعات هستند.

اگر صفحه وب شما انتظارات آنها را برآورده نکند – اگر اطلاعات درستی را که آنها به دنبال آن هستند نداشته باشد – بدون کلیک بر روی دکمه یا صفحه وب سایت را ترک خواهند کرد.

بنابراین، بسیار مهم است که دو کار را به درستی انجام دهید:

مطمئن شوید که صفحات – و محتوای آنها – را مطابق با هدف جستجوی بازدیدکنندگان خود ایجاد می کنید. فقط برای کلمات کلیدی بهینه سازی نکنید. در عوض، سعی کنید صفحات خود را با توجه به مشکلاتی که بازدیدکنندگان ممکن است داشته باشند ایجاد کنید و بر نحوه کمک به آنها تمرکز کنید.
دوم، مطمئن شوید که متا تگ های توصیفی و دقیق ایجاد می کنید – که به نقطه بعدی ما منتهی می شود.

3. تگ های عنوان و توضیحات متا دقیق

تگ عنوان و توضیحات متا صفحه وب شما نقش مهمی در تعیین انتظارات فوق الذکر دارد. اگر عنوان چیزی متفاوت از محتوای صفحه وب باشد، به احتمال زیاد منجر به نرخ پرش بالا می شود.

برای مثال، فرض کنید کاربری عبارت «خرید ماشین لباسشویی» را جستجو می کند. در صفحه نتیجه موتور جستجو، او صفحه وب شما را با عنوان زیر پیدا می کند: «خرید ماشین لباسشویی | ارسال رایگان.”

وقتی کاربر روی صفحه وب کلیک می کند و وارد صفحه وب می شود، مقاله ای را پیدا می کند که فقط انواع مختلف ماشین لباسشویی را با هم مقایسه می کند. به نظر شما کاربر چه خواهد کرد؟ او به احتمال زیاد از صفحه خارج خواهد شد زیرا اطلاعات متا دقیق نبود.

4. ساختار ناوبری وب سایت ضعیف یا غیرقابل دسترس

اگر بازدیدکنندگان وب سایت آن بر روی سایر صفحات وب نیز کلیک کنند، نرخ پرش در یک وب سایت پایین خواهد ماند. یکی از رایج ترین راه ها برای یافتن آن صفحات دیگر از طریق منوی اصلی است.

اگر بنا به دلایلی، منو در دسترس باشد یا طراحی ضعیفی داشته باشد، برای کاربرانی که می خواهند وب سایت شما را مرور کنند، مشکل ایجاد می کند. بنابراین، مهم است که منو – و همه موارد موجود در آن – خود توضیحی، واضح، آشنا و به راحتی قابل دسترسی باشد.

5. طراحی وب سایت و تجربه کاربری ضعیف

UI و UX بد تقریباً همیشه منجر به نرخ پرش قابل توجهی می شود. کیفیت محتوای شما حتی اگر طراحی وب سایت و تجربه کاربری در حد یکسان نباشد، اهمیتی نخواهد داشت.

به مثال زیر دقت کنید.

اگر وب سایت شما به این شکل است، به احتمال زیاد آن را دارد

طراحی وب سایت ضعیف، ناخوشایند و غیر منطقی است که باعث نرخ پرش بالا می شود.

6. سرعت پائین سایت

صفحات وب که برای همیشه طول می کشد تا بارگذاری شوند

کاربران آنلاین دوست ندارند منتظر بمانند. اگر صفحه وب شما در عرض چند ثانیه بارگیری نشود، آنها فقط خارج می شوند و در نتیجه نرخ پرش بالایی دارند زیرا روی هیچ صفحه وب یا پیوندی کلیک نکرده اند.

گوگل تقریباً 11 میلیون صفحه وب را تجزیه و تحلیل کرد. آنها دریافتند که سرعت بارگذاری کند صفحات وب مستقیماً با نرخ پرش بالا مرتبط است.

بررسی کنید که صفحات وب شما با چه سرعتی بارگذاری می شوند. اگر بیش از 2 ثانیه طول می کشد، باید سعی کنید تا حد امکان سرعت آنها را افزایش دهید.

آیا نرخ پرش متوسطی وجود دارد؟

متاسفانه نه.

صنایع مختلف ممکن است نرخ پرش متفاوتی داشته باشند. طبق مطالعه ای که توسط Custom Media Labs انجام شده است، در اینجا میانگین نرخ پرش برای صنایع مختلف، مشاغل و انواع صفحات وب آمده است.

در صورتی که هنوز به عددی نیاز دارید که بتوانید آن را هدف قرار دهید، سعی کنید نرخ پرش خود را کمتر از 50 درصد نگه دارید. GoRocketFuel گزارشی ارائه کرد که در آن متوجه شدند میانگین نرخ پرش – برای وب سایت هایی که آنها تجزیه و تحلیل کردند – بین 41 تا 51 درصد است.

نتیجه

هنگامی که نوبت به بهینه سازی یک وب سایت یا صفحه وب یا سازگاری بیشتر آنها با موتورهای جستجو می رسد، بیشتر متخصصان سئو در درجه اول بر روی کلمات کلیدی، متا تگ ها و بک لینک ها تمرکز می کنند. در حالی که همه اینها فاکتورهای مهمی هستند، نرخ پرش نیز یک معیار بزرگ تعامل کاربر است که نباید نادیده گرفته شود.

همانطور که در این مقاله توضیح دادیم، نرخ پرش بالا نه تنها تأثیر منفی بر رتبه بندی یک وب سایت در موتورهای جستجو دارد، بلکه نشان دهنده چندین مشکل است که یک وب سایت ممکن است داشته باشد. با نظارت دقیق بر نرخ پرش در طول زمان و برای صفحات مختلف، می توانید محتوای با کیفیت پایین را شناسایی کنید، طراحی کلی صفحه وب خود را بهبود بخشید، سیستم ناوبری وب سایت بهتری ایجاد کنید و به نگرانی ها و مشکلات خوانندگان خود به روشی بسیار موثرتر رسیدگی کنید.

با پرداختن به مشکل نرخ پرش، چندین مشکل دیگر که ممکن است وب سایت شما داشته باشد را نیز برطرف می کنید. در نتیجه مستقیم و غیرمستقیم آن، وب سایت شما در موقعیت بهتری برای خدمت رسانی به مخاطبان خود و رتبه بالاتر در SERP ها قرار می گیرد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید