5xx خطاهای وب سایت و نحوه تأثیر آنها بر سئو سایت شما

5xx خطاهای وب سایت و نحوه تأثیر آنها بر سئو سایت شما، این خطاها اگر در دفعات محدود پیش آید شاید بی ضرر باشند، اما اگر تعدادشان زیاد باشد می تواند تاثیر منفی بر سئو بگذارد.

پروتکل انتقال ابرمتن (HTTP) برای برقراری ارتباط بین مرورگرهای وب و سرورها استفاده می شود. هر زمان که شخصی روی پیوندی کلیک می کند، مرورگر وب او درخواستی را به یک سرور وب ارسال می کند و منتظر می ماند تا کد پاسخ دریافت شود.

معمولاً زمانی که درخواست موفقیت آمیز بود، یک کد پاسخ موفق 2xx به HTML مرورگر وب ارسال می شود.

با این حال، زمانی که پاسخ ناموفق باشد، کاربران با کدهای خطای مختلفی مانند 4xx و 5xx مواجه خواهند شد.

این مقاله 12 مورد از رایج‌ترین کدهای خطای 5xx را توضیح می‌دهد، توضیح می‌دهد که چگونه بر سئو سایت شما تأثیر می‌گذارند و نحوه حل آنها را به شما آموزش می‌دهند.

بیا شروع کنیم.

12 خطای رایج وب سایت 5xx و نحوه رفع آنها
کدهای خطای 5xx معمولاً در نتیجه ناتوانی سرور در انجام یک درخواست معتبر رخ می دهد. این می تواند به دلایل مختلفی از سمت سرور باشد.

1. 500 – خطای سرور داخلی

این کد خطا نشان می دهد که سرور با مشکل مواجه شده است و در نتیجه نمی تواند درخواست شما را تکمیل کند. در حالی که این کد خطا می تواند به معنای هر چیزی مربوط به سرور باشد، معمولاً نشان می دهد که سرور API از کار افتاده است.

برای رفع این خطا مراحل زیر را امتحان کنید:

قبل از رفرش کردن صفحه کمی صبر کنید.
صفحه وضعیت خدمات را بررسی کنید و ببینید آیا به روز رسانی در دسترس است یا خیر.
دوباره بررسی کنید تا مطمئن شوید همه چیز را به درستی وارد کرده اید.

2. 501 – اجرا نشد

این کد خطا به این معنی است که سرور روش درخواست را شناسایی یا پشتیبانی نمی کند. تنها تکنیک هایی که یک سرور باید پشتیبانی کند GET و HEAD هستند. GET درخواست پیش‌فرض است، در حالی که HEAD سرصفحه‌های یک درخواست GET را برمی‌گرداند.

اگر انواع دیگری از درخواست ها وجود داشته باشد، سرور ممکن است آنها را پردازش نکند که منجر به این خطا می شود.

برای حل این مشکل، موارد زیر را امتحان کنید:

صفحه را رفرش کنید.
دوبار بررسی کنید تا مطمئن شوید از URL صحیح استفاده کرده اید.
کش مرورگر خود را پاک کنید.
یک فلاش DNS انجام دهید.
اگر مشکلات همچنان ادامه داشت، با ارائه دهنده هاست خود تماس بگیرید.

3. 502 – دروازه بد

این کد خطا نشان می دهد که سرور مورد استفاده سرور API نیست بلکه یک سرور دروازه است. وظیفه سرور دروازه این است که سرور API را به نام شما فراخوانی کند. خطای وب سایت 502 مشکلات احتمالی شبکه را نشان می دهد یا اینکه سرور API از کار افتاده یا در دسترس نیست.

برای رفع این مشکل مراحل زیر را دنبال کنید:

صفحه را رفرش کنید.
مطمئن شوید که URL را درست تایپ کرده اید.
کش مرورگر را پاک کنید.
یک فلاش DNS انجام دهید.
در صورت ادامه مشکلات با ارائه دهنده میزبانی وب خود تماس بگیرید.

4. 503 – سرویس در دسترس نیست

این کد خطا نشان می دهد که سرور درخواست های API بسیار زیادی داشته و بیش از حد بارگذاری شده است. بنابراین، قادر به رسیدگی به درخواست های دیگر نیست. دلیل دیگر این خطا نیز می تواند تعمیر و نگهداری برنامه ریزی شده باشد.

این مشکل زمانی برطرف می شود که مشتریان درخواست های کمتری ارسال کنند یا منابع به روز شوند. اگر باز هم با این خطا مواجه شدید، مراحل زیر را انجام دهید:

صفحه خود را رفرش کنید

مطمئن شوید که URL صحیح را وارد کرده اید.

شبکه تحویل محتوای خود را به طور موقت خاموش کنید.

از ارائه دهنده هاست خود بخواهید ببیند مشکل چیست.

 

5. 504 – گیت‌وی تایم اوت

این کد خطا نشان می دهد که سرور برای پردازش یک درخواست در زمان تعیین شده بیش از حد طول می کشد. این می تواند به دلیل تاخیر زیاد شبکه بین پروکسی و سرور API باشد.

خوشبختانه با انجام مراحل زیر می توان به راحتی مشکل را حل کرد:

چند دقیقه صبر کنید، سپس صفحه را دوباره بارگیری کنید.
برای هر گونه به روز رسانی جدید، صفحه وضعیت خدمات را بررسی کنید.
در صورت رفع مشکل سرورهای DNS خود را تغییر دهید.

6. 505 – نسخه HTTP پشتیبانی نمی شود

این کد خطا نشان می دهد که سرور از نسخه HTTP استفاده شده در درخواست پشتیبانی نمی کند یا از پشتیبانی آن امتناع می ورزد. معمولا توضیح می دهد که چرا نسخه HTTP پشتیبانی نمی شود.

برای حل این مشکل، باید با ارائه دهنده هاست خود تماس بگیرید.

7. 506 – Variant Also Negotiates

این کد خطا به این معنی است که سرور خطایی را در پیکربندی داخلی خود پیدا کرده است که در نتیجه به درستی به عنوان نقطه پایانی پیکربندی نشده است.

برای حل این مشکل، باید با ارائه دهنده هاست خود تماس بگیرید تا پیکربندی سرور را بررسی کنید.

8. 507 – ذخیره سازی ناکافی

این کد خطا زمانی ظاهر می شود که حافظه سرور تمام شود. در نتیجه، درخواست HTTP را تکمیل نمی کند. مشابه وضعیت کد خطای 503، این مشکل فقط موقتی است.

برای حل سریع این مشکل، می توانید:

فضای هارد دیسک سرور را آزاد کنید.
حافظه را ارتقا دهید.
سرور را مجددا راه اندازی کنید.
اگر مشکل همچنان ادامه داشت، با ارائه دهنده هاست خود تماس بگیرید.

9. 508 – حلقه شناسایی شد

این کد خطا زمانی ظاهر می شود که سرور سعی می کند یک درخواست را پردازش کند اما در عوض یک حلقه بی نهایت پیدا می کند. بنابراین سرور درخواست HTTP را خاتمه می دهد و نشان می دهد که کل فرآیند درخواست شکست خورده است.

برای حل این مشکل، با ارائه دهنده هاست خود تماس بگیرید.

10. 509 – از حد پهنای باند فراتر رفت

این کد خطا نشان می دهد که وب سایت شما از محدودیت پهنای باند طرح میزبانی وب شما فراتر رفته است. هنگامی که این اتفاق می افتد، سرور برای جلوگیری از ایجاد مشکل برای سایر وب سایت های میزبانی شده در همان سرور، سرویس را برای همه کاربران خاموش می کند.

یک راه آسان

حل این مشکل با نظارت دقیق بر میزان ترافیکی است که وب سایت شما ایجاد می کند و برنامه میزبانی وب خود را بر این اساس ارتقا دهید. اگر ترافیک شما همچنان به حد مجاز پهنای باند برسد، استفاده از VPS یا سرور اختصاصی بهتر خواهد بود.

11. 511 – احراز هویت شبکه مورد نیاز است

این خطا به این معنی است که قبل از اینکه سرور بتواند به شما دسترسی به شبکه بدهد، باید کدهای احراز هویت شبکه را ارائه کنید.

معمولاً یک کادر پاپ آپ وجود دارد و باید اعتبار خود را وارد کنید. پس از تأیید اعتبار، می توانید به شبکه دسترسی داشته باشید.

12. 524 – تایم اوت رخ داد

Cloudflare این کد خطا را اختراع کرد. این نشان می دهد که وب سایت شما به درخواست بارگیری در زمان تعیین شده پاسخ نداده است. این زمانی اتفاق می‌افتد که CDN به وب‌سایت شما پاسخ نمی‌دهد، و در نتیجه هیچ محتوایی برای بازدیدکنندگان یا خزنده‌های موتور جستجو ایجاد نمی‌شود.

برای حل این مشکل می توانید:

صفحه خود را رفرش کنید
کش مرورگر را پاک کنید.
اگر مشکل ادامه داشت، با ارائه دهنده هاست خود تماس بگیرید.
چگونه خطاهای 5xx وب سایت بر سئو سایت تأثیر می گذارد
کدهای خطای 5xx بر سئوی وب سایت شما تأثیر منفی می گذارد، عمدتاً به این دلیل که صفحه شما نمی تواند برای بازدیدکنندگان و خزنده های موتور جستجو بارگذاری شود و تجربه کاربری منفی ایجاد می کند. (UX)

به عنوان مثال، یک کد خطای داخلی 500 طولانی مدت می تواند باعث افت قابل توجهی در رتبه بندی سایت شما در موتورهای جستجو شود. بی ثباتی سرور و خطاهای مکرر به این معنی است که موتورهای جستجو نمی توانند محتوای وب سایت شما را توصیه کنند زیرا به سادگی نمی توانند به آن دسترسی داشته باشند.

مثال دیگر یک کد خطای طولانی مدت 503 Service Unavailable است. این می تواند منجر به تنبیه گوگل وب سایت و کاهش رتبه و یا حتی قرار دادن وب سایت شما در لیست سیاه از نمایش در صفحات نتایج موتور جستجو شود.

نتیجه

هر زمان که یک وب سایت را اجرا می کنید، کدهای خطای 5xx استاندارد هستند. در حالی که باعث ایجاد اختلال در وب سایت شما می شود، مراحل ساده ای وجود دارد که می توانید برای رفع آنها انجام دهید.

متداول ترین روش این است که صفحه وب خود را قبل از تلاش برای حل مشکل، به روز رسانی کنید. و اگر پس از چندین بار تلاش مشکل همچنان ادامه داشت، سعی کنید با ارائه دهنده هاست خود تماس بگیرید و آنها به شما کمک می کنند تا به سرعت مشکل را حل کنید.

اکنون با رایج ترین خطاهای 5xx، نحوه رفع آنها و تأثیر آنها بر سئوی خود آشنا هستید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که ابزارهای نظارتی را تنظیم کنید تا بتوانید هر زمان که صفحه وب با خطای سرور مواجه شد، فوراً اقدام کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *